Kisalföld logö

2017. 01. 22. vasárnap - Vince, Artúr -9°C | 2°C Még több cikk.

Az MDF összefogást sürget

Sopron és vonzáskörzete jelentős pályázati összegeket nyerhet el, ehhez azonban pontos helyzetfelmérés és politikamentes koncepció szükséges – mondta el Nagy Tamás önkormányzati képviselő tegnap.
Az Országgyűlés Turisztikai Bizottságának legutóbbi, visegrádi ülésén külsős tagként részt vett Nagy Tamás MDF-es soproni önkormányzati képviselő is, aki beszámolt az ülésen elhangzottakról. – A politikai zavargások kezdete óta mintegy tíz százalékkal esett vissza hazánkban a turizmus – mondta el a képviselő, majd hozzátette, ez a későbbiekben is kedvezőtlenül befolyásolja az ágazatot. – A turizmus négyszázezer embernek ad munkát, éves bevétele másfél milliárd forint, ami a GDP nyolc százalékát adja, ezért elengedhetetlen a pártok közötti együttműködés. Bizakodásra adhat okot, hogy a jövő évi szűkös költségvetésben nem csökkentek a pályázati összegek, ráadásul kiemelten kezelik a műemlékekkel és gyógyfürdőkkel kapcsolatos pályázatokat.
A képviselő elmondta, Sopronnak és vonzáskörzetének lehetősége lesz jelentős összegek elnyerésére. Ehhez azonban pontos helyzetfelmérés szükséges.
– Több hasonló adottságokkal rendelkező város pályázik majd, melyekkel összefogás hiányában nem tudjuk felvenni a versenyt – tette hozzá Nagy Tamás. – Pártpolitika-mentes koncepciót kell meghatározni még a pályázatok kiírása előtt. Az MDF soproni szervezete ehhez a munkához felajánlja együttműködését.
Nagy Tamás azt is elmondta, reméli, hogy a soproni önkormányzati albizottságok felállításakor erős szerep jut a turizmusnak.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

győri eto

MTK

Győr, DAC-pálya, 13.30 ó. V.: Iványi Z. Tovább olvasom