Kisalföld logö

2017. 11. 21. kedd - Olivér 3°C | 9°C Még több cikk.

Az MDF jogutódja ismét több milliót bukott

A Fővárosi Törvényszék elutasította az MDF utódszervezete, a Jólét és Szabadság Demokrata Közösség (JESZ) kártérítési keresetét, amelyet a párt egykori elnöke, Dávid Ibolya és volt frakcióvezetője, Herényi Károly ellen nyújtott be - írja a Magyar Hírlap.
A lap szerdai száma ismerteti: a JESZ Dávid Ibolyától több mint 76 millió forint vagyoni kár megtérítését kérte, miután vizsgálata során arra jutott, hogy a volt elnök korábban több, a párt számára előnytelen szerződést kötött. Ezek között szerepelnek a 2010-es választásokkal kapcsolatos megbízási és vállalkozási kontraktusok, amelyek vagy nem teljesültek, vagy a piaci árnál lényegesen magasabban köttettek.

Az első fokon eljáró bíróság azonban nem találta megalapozottnak a keresetet, tekintettel arra, hogy a kérdéses szerződéseket a felperes máig érvényesnek tekinti, és határidőn belül nem támadta meg. Ezekben ráadásul az alperesek nem voltak szerződő felek - érvelt a bíróság, amely arra kötelezte a JESZ-t, hogy tizenöt napon belül Dávidnak és Herényinek is fizessen meg 1 millió 250 ezer forint perköltséget.

A JESZ már a második kártérítési perét bukja el - emlékeztet a lap -, miután márciusban az MDF színeiben az Európai Parlamentben mandátumot szerzett Bokros Lajos ellen benyújtott keresetét is elutasította a Fővárosi Törvényszék. A JESZ Bokrostól 53 millió forintos vagyoni és 35 milliós nem vagyoni kártérítést követelt, ehelyett ötmillió forint perköltség megfizetésére kötelezték.

Olvasóink írták

  • 1. Ambar 2012. június 06. 08:07
    „Már a JESZ név is egy baromság!Ki a franc foglalkozik velük.Úgy látszik sok pénzük van kidobni!Tagozódjanak a fideszbe ott a helyük!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kövér László: nem sértettem meg a román törvényeket és ezután sem áll szándékomban

Kövér László házelnök keddi, éjszakába nyúló marosvásárhelyi sajtóértekezletén leszögezte, hogy nem… Tovább olvasom