Kisalföld logö

2017. 05. 27. szombat - Hella 13°C | 24°C Még több cikk.

Az MDF a demokráciáról

– A polgármester saját hatáskörben ne húsz-, hanem csak kétmillió forintos összeghatárig dönthessen, javasoljuk továbbá, hogy a Pro Kultúra kht. vezetője ne határozhasson egy személyben a színházigazgatóról – mondta el Nagy Tamás, az MDF helyi vezetője.
– Az elmúlt napokban Sopron bekerült a híradásokba, ám nem értékeink és sikereink jóvoltából, hanem a mélygarázsbotrány kapcsán – mondta el Nagy Tamás tegnapi sajtótájékoztatóján. – Az MDF soproni szervezete azon van, hogy ez még egyszer ne fordulhasson elő. Meg kell teremteni azt a politikai közéletet, mely teret enged a társadalmi vitáknak, a koncepciók előkészítésének. Nem lehet a várost a politikai többség mögé bújva vezetni. Rossz példát mutatott az MSZP az előző ciklusban az erőből történő politizálással, de a Fidesz is, hogy nem delegált tagot a Holding igazgatótanácsába, így a működéséről nem jutott megfelelő információhoz.
Nagy Tamás elmondta, a város gazdasági helyzetét figyelembe véve javaslattal fordul a közgyűléshez, hogy a polgármester saját hatáskörében ne húsz-, hanem csak kétmillió forintos összeghatárig dönthessen. – Javasoljuk továbbá, hogy a Pro Kultúra kht. vezetője ne hozhasson döntést a közgyűlés nélkül a színházigazgató kinevezéséről. Egy jól működő demokráciában elképzelhetetlen, hogy a kulturális, oktatási és sportbizottság tagja a sajtóból értesüljön egy ilyen döntésről.
Nagy Tamás hozzátette, azt sem tartja helyénvalónak, hogy a Fidesz-frakció tagjait a közgyűlés előtt a pártközpontból tájékoztassák arról, hogy miként szavazzanak egy-egy kérdésben.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jó ára volt tavaly a búzának

Minőség helyett mennyiség? Erősödik a búza kalászos gabonán belüli dominanciája Csongrád megyében,… Tovább olvasom