Kisalföld logö

2017. 03. 27. hétfő - Hajnalka 0°C | 13°C Még több cikk.

Az már eredmény ha vitatkoznak

Egészségügy, adó, az államapparátus hatékonyabbá tételéről beszélt Kuncze Gábor, az SZDSZ elnöke.
Kuncze Gábor
Egészségügy, adó, az államapparátus hatékonyabbá tétele – ezekről a fő kérdésekről beszélt tegnapi sajtótájékoztatóján Kuncze Gábor, az SZDSZ elnöke. Olyan programokról, amelyekről „legalább már vitatkoznak".

Internetes, online sajtótájékoztatót tartott Budapesten kívül a tizenkilenc megyeszékhelyen (így a győri SZDSZ-irodában is) tegnap a Szabad Demokraták Szövetségének elnöke.

Kuncze Gábor az SZDSZ programjaiból három területet emelt ki. E szerint a magyar egészségügy rossz állapotán a finanszírozási rendszer megváltoztatása, történetesen a több biztosítós modell bevezetése javítana.

Tapasztalat, hogy ahol verseny van, ott mindig javul a szolgáltatás, és nem drágább, inkább olcsóbb lesz. A másik fő témakör: a gazdaság erősítéséhez az kell, hogy Magyarország vonzó terep legyen a hazai és külföldi vállalkozásoknak. Mai adórendszerünk rendkívül bonyolult, a terheket is csökkenteni kell, ezért javasolja az SZDSZ az egykulcsos adórendszert.

De mit lehet tenni a kieső bevételek pótlására? Ez a harmadik nagy kérdéskör: az államapparátus működésének olcsóbbá, hatékonyabbá tétele. Például a megyei önkormányzatok szerepét vegyék át a régiók, kistérségek, és csökkenjen a parlamenti létszám, s legyen fele az önkormányzati képviselők száma is. A SZDSZ-nek ezek a kidolgozott programjai nem ismeretlenek. Kuncze Gábor szerint az is eredmény, ha a különböző pártok legalább már vitatkoznak rajtuk.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Huszonegy induló

Olimpia

Huszonegy versenyzőt nevezett a Magyar Olimpiai Bizottság a február 10-én… Tovább olvasom