Kisalföld logö

2017. 07. 24. hétfő - Kinga, Kincső 20°C | 30°C Még több cikk.

Az M0-ás régi pályájának felújítását a 2014-2020-as uniós forrásból finanszíroznák

A 2014-2020-as Integrált Közlekedésfejlesztési Operatív Programban (IKOP) finanszíroznák az M0-ás régi pályájának felújítását - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) az MTI érdeklődésére csütörtökön.
A Népszabadság csütörtöki számában írt arról, hogy lefújták az M0-ás régi pályájának felújítását az M6-os autópálya és az 51-es főút között, mivel elfogyott a pénz a 2007-2013-as időszak Közlekedési Operatív Programban erre a célra. A lap szerint a 30-35 milliárd forintos beruházásról azonban a döntéshozók nem mondtak le, a 2014-2020-as időszakban várható a szakasz felújítása.

Az NFM tájékoztatása szerint az M0-ás autópálya- rekonstrukció kivitelezési közbeszerzésének megindításához szükséges feltételek az idén nyáron megteremtődtek, a 2007-2013-as Közlekedés Operatív Program (KözOP) gyorsforgalmi utak fejlesztését fedező prioritás támogatási kerete azonban kimerülni látszik.

A szaktárca közölte: az M0-ás projekt szakaszolása - azaz finanszírozás megosztása a KözOP és a és az IKOP között - rendkívül kockázatos lett volna, így a felújítás költségeit célszerű tisztán az IKOP forrásaiból fedezni, a közbeszerzést a lehető legkorábban újraindítani.

Bár az IKOP brüsszeli jóváhagyásra vár, de mivel a teljes M0-ás autópálya a transzeurópai közlekedési hálózat (TEN-T) része, ezért a kapcsolódó közúti korszerűsítési projekt akadálytalan támogatása valószínűsíthető - írta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

OVF: a Duna projekt kivitelezése október közepére elkészül

A két és fél évig tartó munkálatok 12 ártéri öblözetet, közel 200 töltéskilométernyi töltést és 25 árvízvédelmi műtárgyat érintettek. Tovább olvasom