Kisalföld logö

2015. 10. 04. vasárnap - Ferenc 14°C | 23°C

Az LMP parlamenti bizottsággal vizsgáltatná a MÁV ügyeit

Az LMP hétfőn kezdeményezi egy, a MÁV utóbbi két évben történt ügyeit kivizsgáló parlamenti bizottság felállítását - mondta vasárnap Jávor Benedek, a párt frakcióvezetője.
Az Index arról írt szombaton: vasúti szakszervezeti vezetők szerint hűtlen kezelés gyanúját is felveti, hogy a MÁV nem azokat a vonalakat újítja fel, amelyeknél ez szükséges lenne, ehelyett olyan helyeken indultak munkálatok, ahol arra semmi szükség. A hírportál "A mocskos, büdös IMF-re kennék a vasútbezárást" címmel közölt cikket a világhálón közzétett videofelvétel alapján.

Jávor Benedek szerint az Index által írtak felvetik a büntetőjogi felelősség kérdését is, ezért megfontolják, hogy - megfelelő bizonyítékok esetén - hűtlen kezelés miatt feljelentést tegyenek.

Az ügy kapcsán a frakcióvezető úgy fogalmazott: "nyilvánvaló, hogy tovább él az őszödi kultúra Magyarországon, mert a kormány egyik képviselője gyakorlatilag bejelentette, hogy hazudni fog"". Jávor Benedek szerint az interneten közzétett felvételből az derül ki, hogy egy értelmetlen és céltalan leépítési hullámot olyan szervezetekre akarnak ráfogni, amelyeknek ahhoz semmi közük sincs.

Ez az "idd meg és fogd rá a nyuszira tempó Orbán Viktortól szivárog le az államigazgatás alsóbb szintjeire, mert a közelmúltban egy konferencián éppen a miniszterelnök hirdette meg, hogy mást kell kommunikálni kifelé, mint amit ténylegesen cselekedni kívánnak" - mondta a politikus.

Jávor Benedek elismerését fejezte ki az ügyet kirobbantó érdekképviseletek felé, mint mondta, "ilyen az, amikor egy szakszervezet valóban működik".

Az Index szerint egy pénteki, a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete és a fejlesztési minisztérium képviselői között zajlott, videóra vett egyeztetésen a minisztérium képviselője azt állította: nem tudják elérni, hogy ne "más szempontok" érvényesüljenek a döntéseknél. Emellett azt mondta, a minisztérium sem hiszi, hogy a kormányzati nyilatkozatokban szereplő 8 milliárdos megtakarítás elérhető a vonatok ritkításával, lesznek vonalbezárások, csak meg kell várni, hogy legyen mire, például az IMF-re fogni a döntést - olvasható a hírportálon.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) az eset kapcsán közölte, hogy az elhangzott nyilatkozat nem NFM-alkalmazottól származik. Minden alapot nélkülöz, kizárólag a nyilatkozó magánvéleményét tartalmazza, és nem tükrözi a szaktárca vezetőinek, így Völner Pál és Fónagy János államtitkárok szakmai álláspontját a nyilatkozatban elhangzott témában.

Az Index megkeresésére is kiadott szaktárca reagálás kapcsán a hírportál megjegyzi: a minisztériumnak abban igaza van, hogy az egyeztetésen részt vevő szakértő bár a menetrendi kérdésekben hivatalosan is a tárca képviselője, közvetlenül nem a minisztérium alkalmazottja. A szakértő a tárca egyik háttérintézményében, a Közlekedéstudományi Intézetben dolgozik, amely a minisztérium irányítása alatt áll.

Moderálásra küldöm 4. pozdorja 2012.06.11. 15:36

Biztos az is kommunista volt. Ezek a szocik már mindenhová beépültek. :)
Mondjuk mire számítson az ember egy olyan országban, ahol kivágják a munkahelyéről ha nem ütemre tapsol a vezérnek.
Ismerősömnek is "erősen ajánlották" a vezetői hogy bizony lépjen már vissza az állami nyugdíjrendszerbe, mert nemsokára leépítések lesznek a munkahelyén. Tanár egyébként.

Moderálásra küldöm 3. urbaniastapista 2012.06.11. 13:46

Már kirúgták.
No nem a hazudóst, hanem a szakértőt.

Moderálásra küldöm 2. bojtár 2012.06.11. 12:49

eddig hol tetszettek lenni kedves lmp,vonatoztak?

Moderálásra küldöm 1. pozdorja 2012.06.11. 12:07

Na, kezdődik. Majd leszavazzák őket. Túl sokan vannak azok a képviselők, akiknek sok pénzt hoz a MÁV kirablása.hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Kigyulladt egy kamionnal ütköző autó az M0-áson

A következő cikk betöltéséhez görgessen lejjebb!