Kisalföld logö

2017. 06. 24. szombat - Iván 18°C | 33°C Még több cikk.

Az izzót is szelektíven kell gyűjteni

˝A világ eljutott arra a pontra, hogy a Föld napját nemcsak ünnepelni kell április 22-én, hanem tenni is azért, hogy megóvjuk környezetünket.˝

˝A világ eljutott arra a pontra, hogy a Föld napját nemcsak ünnepelni kell április 22-én, hanem tenni is azért, hogy megóvjuk környezetünket˝ – erre hívja fel a figyelmet a kiégett izzók, lámpatestek begyűjtését, újrahasznosítását végző Szinflex Plusz Kft., amely tudatosítani szeretné az emberekben, hogy az elhasznált izzó higanyt tartalmaz, ezért veszélyes hulladéknak minősül. Emiatt pedig nem dobhatjuk kukába háztartási szemétként.

Országos hálózat épült ki, hogy sok egyéb mellett az égőket is szelektíven gyűjtsük. Ezeket az összes kereskedelmi egység visszaveszi új vásárlásakor, emellett hulladékgyűjtő udvarokon elhelyezett edényekbe is lerakhatjuk ezt a fajta szemetet. Az észak-dunántúli régióban a negyvenhárom hulladékudvar mindegyike átveszi mind a lakosságtól, mind a felhasználóktól a fénycső- és lámpahulladékokat.

Dr. Kovács Béla, az újrahasznosítást koordináló Electro-Coord Magyarország Nonprofit Kft. divízióvezetője szerint idén várhatóan 600 tonna izzó újrahasznosítása történhet meg, ami a forgalomba hozott égők mintegy 40 százaléka. Ez ugyan 10 százalékponttal meghaladja a magyar minimum-előírást, de 2016-ra már 65 százalék az uniós cél.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Meghalt egy motoros, lesodródott az útról

Dunaalmáson meghalt egy motoros, miután járművével lesodródott az útról kedden. Tovább olvasom