Kisalföld logö

2017. 11. 21. kedd - Olivér 3°C | 9°C Még több cikk.

Az iráni Hezbollah készen áll a harmadik világháborúra

Késznek mondta magát kedden amerikai és izraeli célpontok támadására bárhol a világon az iráni Hezbollah, amely az azonos nevű libanoni gerillaszervezettel vállal ideológiai közösséget.
"Kétezer önkéntes jelentkezett tavaly óta" - mondta egy szóvivőjük, Modzstaba Bigdeli telefonon nyilatkozva a Teherántól délre fekvő Kom városból. "Kiképzést kaptak és teljesen fel tudjuk fegyverezni őket" - folytatta. Az iráni Hezbollah azt állítja, hogy kész ezeket az önkénteseket a világ bármely pontjára kiküldeni amerikai és izraeli érdekeltségek ellen, "csak a legfelsőbb (vallási) vezető jelzésére várnak". "Ha Amerika harmadik világháborút akar, mi készen állunk" - tette hozzá a szóvivő.

Az iráni Hezbollah szellemi közösséget vállal a libanoni síita Hezbollah gerillaszervezettel, de irányítási rendszerét és anyagi forrásait homály fedi. Állításuk szerint a legfelsőbb iráni politikai és vallási vezető, Ali Hamenei ajatolláh utasításait követik, a kormány azonban cáfolja, hogy a szervezet a hivatalos politikát képviselné.

Az elmúlt években nagy hírverés mellett toboroztak önkénteseket különböző iráni vallási szervezetek "mártíromságot kereső" akciókra, de ez idáig nincs rá ismert példa, hogy ezek az önkéntes csoportok támadásokban vettek részt volna.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nehéz meleg időben vezetni?

Tovább olvasom