Kisalföld logö

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -8°C | 2°C Még több cikk.

Az interneten terjed A Klónok támadása

A legszigorúbb óvintézkedések ellenére egy héttel a világpremier előtt letölthető az internetről A Klónok támadása.A féltve őrzött filmről - TFT, HafVCD, SeVCD néven - háromféle másolat tűnt fel a weben, mindegyikük a kalózmásolatok úgynevezett "telesync" alfajába tartozik - azaz a moziban elrejtett kézikamerával vették fel az ismeretlen, ám professzionális elkövetők.
George Lucas legendás hajkoronája újabb legendás ősz tincsekkel gazdagodott az elmúlt héten. Hiába tartotta ezer lakat alatt a 2. Rész digitális munkálatait, zárta el a nyilvánosság elől az ausztráliai forgatásokat, szabdalta fel a forgatókönyvét a színészek között - a filmet ezerrel töltögetik lefelé az internetről a szintén legendás felhasználók.

A féltve őrzött filmről - TFT, HafVCD, SeVCD néven - háromféle másolat tűnt fel a weben, mindegyikük a kalózmásolatok úgynevezett "telesync" alfajába tartozik - azaz a moziban elrejtett kézikamerával vették fel az ismeretlen, ám professzionális elkövetők. A forrás mindegyiknél ugyanaz az analóg szalag, az MPEG-kódolás azonban látványosan jobban sikerült az utóbbi két csapatnál. A felvételek egy múlt szerdai New York-i vetítésen készültek. Az analóg kazettákat már másnap meg lehetett vásárolni a Canal Street-en, a neten csak három nap múlva kezdett keringeni.

Médiaelemzők szerint a kópiákat akár egymillióan is letölthetik a csütörtöki világpremier előtt, ám ez a produkció üzleti sikerét nem befolyásolja. Stúdióvezetők már eddig is természetesnek vették, hogy egy amerikai filmpremier másnapján az interneten keressék a cam-, telesync- vagy screener-változatot (lásd még alsó keretes írásunkat), ám a bemutató előtt felbukkanó kalózkodást most az összes nyilatkozó "komoly veszélynek" minősítette. A miniatűr dv-kamerák becsempészését szinte lehetetlenség megakadályozni - vonták le a végső következtetést.
A SW EP2 - Lucas legnagyobb megelégedésére - egész évben nagy botrányokat kavart. A 136 perces filmből megvillantott négy előzetesen (Breathing, Mistery, Forbidden Love, Clone War) kívül a múlt hétig bezárólag állítólag csak Harry Knowles, az Ain't It Cool News pletykalap kalózriporterének sikerült megnézni a klónokat. A skandallumot később egy rövid jogi vita fejelte meg az űrsaga pornóparódiáját kiadó cég ellen. A mostani másolatok gyors terjedése azonban minden bizonnyal meghaladják a sorozat atyjának legsötétebb elképzeléseit, hiszen éppen azért szervezték egy napra a permiert, hogy elejét vegyék a betyárkodásnak. A stratégia nem vált be, az alkotók csak a közönség lelkiismeretére apellálhatnak.

Türelmetlenkedő rajongóknak, kiváncsi mozifanoknak és George Lucasnak megnyugtatásul közöljük: még az Index legendás starwarsológusa, Angelday is háborgó gyomorral fordította el tekintetét a gyatra minőségű, eufemizmussal is csak egy lerongyolt VHS-kazetta minőségéhez hasonlítható felvételekről.hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jogsegély

Ingyenes jogsegélyszolgálatot biztosít a győri roma önkormányzat ma délelőtt 9 – 10 óra között… Tovább olvasom