Kisalföld logö

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 1°C | 12°C Még több cikk.

Az inflációt jelentősen meghaladja a közüzemidíj-emelés

Sopron jelenlegi városvezetése folyamatosan azt mondja, amit a Fidesz-központban előírnak. Itt lenne az idő, hogy elkezdjenek dolgozni a városért – jelentette ki Kalmár István, az MSZP frakcióvezetője tegnapi sajtótájékoztatóján.
– Nem értjük, a víz- és a távhőszolgáltatásnál miért van szükség az inflációt kétszeresen meghaladó mértékben emelni az árakat – mondta el Kalmár István MSZP-s frakcióvezető. – Elismerjük, a távhő esetében átszervezték az állami támogatásokat. Mindezt levonva mégis 14 százalékos a drágulás. A legutóbbi közgyűlésen a testület elfogadta az adócsökkentést, amely a soproni vállalkozásoknak havi szinten 100 forint megtakarítást jelent. A drágulással viszont sokkal több lesz a veszteségük, mint amennyit az adócsökkentésnél nyernek. Eljött az idő, hogy a városvezetés elkezdjen dolgozni, és ne azt mondja folyamatosan, amit a Fidesz-központ Budapesten előír.
Kalmár István ismételten kitért az adósság kérdésére. Téves az az állítás, amely szerint 12 milliárd forint az adósságállomány. A szeptember 30-i adatok alapján 6,8 milliárd forint hitel mellett 2,6 milliárd lekötött betéttel rendelkezett az önkormányzat. – Tudni kell, 2002-ben kétmilliárd forintos kötelezettségvállalással vettük át a városvezetést – zárta Kalmár István.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sztrájkoló vasutasok

Beszüntetik a munkát az olasz vasutasok Messina térségében december 15-én 9 órától 17 óráig. Ez idő… Tovább olvasom