Kisalföld logö

2017. 08. 20. vasárnap - István 17°C | 23°C Még több cikk.

Az Illéssel startol a Sziget

Illés-koncerttel startol a Sziget-fesztivál. Az ötezerrel olcsóbb elővételes hetijegyek már mind elfogytak.
Morcheeba, Natalie Imbruglia, Korn és Nick Cave: csak néhány név az egyhetes Sziget 2005 fesztivál fellépői közül. A ma esti Illés-koncertre megyénkből is jó néhányan útnak indulnak, sátorral a hónuk alatt. Közép-Európa legnagyobb fesztiváljára az „időben kapcsolók" még kedvezményesen húszezerért vehettek hetijegyet, mely azóta elfogyott. A pénztárnál már csak ezer darab van belőle, huszonötezerért: ha elfogy, még ötezerrel drágább lesz a tikett. A Szigetre a napijegy ötezer forintba kerül, s már a lottózókban is megvehető. A meteorológusok változékony, zivatarokkal tarkított időt jósolnak erre a hétre.

A Sziget programhelyszínei a hétvégén már elkészültek, ma, a nulladik napon délben megnyit az egyhetes „kultúrkemping". Néhány „szigetelő" már vasárnap felverte sátrát a Hajógyári-szigeten. Tegnap a rendőrök drogkereső kutyákkal járták végig a helyszínt: korábban ugyanis előfordult, hogy a fesztivál előtt egy héttel elásták a kábítószert. Elővételi áron lehet majd a Sziget kezdetekor is hetijegyet venni.

Jeladó és meleg víz

Hasznos tanácsokat adott a mosonmagyaróvári Lakner Gábor, aki már ötödször indul ma a Szigetre. A hetijegyét még Győrben vette meg június közepén – akkor még húszezerért.

– Az étel drága a fesztivál területén, bevinni viszont nem nagyon lehet semmit. Idén azt ígérték, hipermarket is lesz, remélhetőleg így olcsóbb élelmiszert is vehetünk. A szeletelőkést a bejáratnál elveszik, ám zokniban vagy a táska alján kijátszható az ellenőrzés. A sátrat árnyékos részre ütjük fel, s mivel a nulladik napon megyünk, még biztosan lesznek jó helyek. A bejáratnál rendkívül olcsón lehet vásárolni lopásgátló jeladót, melyet ha felragasztunk értéktárgyunkra, beriaszt a kijáratnál. Hazafelé ez a szerkezet visszaváltható. Az illemhelyet mindig a tisztítóautó után érdemes használni. Meleg víz általában csak délelőtt van. Úgy tervezem, hogy a fesztivál kiadásai nem kerülnek ötvenezer forintnál többe. Egyébként rengeteg ismerősöm lesz: a megszokott arcok, a megszokott koncerteken.

A tizennyolc éves mosonmagyaróvári A. Noémi is ma indul vonattal a Szigetre. Hetijegyet szeretett volna vásárolni, ám már nem kapott: reméli, a helyszínen jut még neki a kedvezményes bilétákból. Már rutinos fesztivállátogatónak számít, idén a soproni VOLT-ot sem hagyta ki. Mint mondja, a szigetelést ötvenezer forint alatt „meg szeretné úszni". 10–20 fős baráti társasággal sátoroznak majd egy hétig, s a délelőtti programokon – ahol a különböző teszteken ajándékokat lehet nyerni – is részt vesznek.

Menetjegy fél áron, pecséttel

Aki autóval indul útnak, számítson arra, hogy a Szentendrei út felújítása miatt dugó lehet a fővárosban. Egyébként is mindenkit arra kérnek a szervezők, tömegközlekedési eszközzel közelítsék meg az Óbudai-szigetet. Aki a megyéből indul útnak, annak a Keleti pályaudvarnál metrópótló buszra kell szállnia, elmenni a Moszkva térig. Onnan szintén metrópótlóval a Batthyány térig kell eljutnia, ott HÉV-re száll s a Filatori-gátnál ér célba: ott van a fesztivál bejárata. Visszafelé a fővárosi buszjárat mindennap este tíztől hajnali fél hatig közlekedik. Távolsági buszjárattal és vonattal ötvenszázalékos kedvezménnyel utazhatunk: odafelé teljes árú jeggyel, aztán a fesztiválon lepecsételtetve a bilétánkat, vissza már ingyen. A fesztivál jegypénztárában bankkártyával is lehet fizetni, s az újonnan felállított hipermarketben ötszáz terméket kínálnak éjjel-nappal. Ajánlott az értékmegőrző használata. A Szigeten egyébként győri ek is dolgoznak: egyetemisták a gyermekmegőrzőben, valamint népművelők, bábszínházasok.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Stuttgartból Almádiba

Szülővárosában ünnepelte névnapját tegnap a győri származású, Stuttgartban élő Verebics Ibolya… Tovább olvasom