Kisalföld logö

2017. 11. 20. hétfő - Jolán 3°C | 7°C Még több cikk.

Az Ikva partján vezetnék el a szennyvizet

A Kisvárkerület szennyvízhálózatáról és egy Ikva-parti sétány kiépítéséről tartott tegnap tájékoztatót az SZDSZ. Mint elhangzott, a tervezettel ellentétben – mely szerint a Kisvárkerület alatt haladna a csatorna – az Ikva medre mentén építenék ki a szennyvízvezetéket.
Az SZDSZ az Ikva patak medre mentén valósítaná meg a Kisvárkerület szennyvízfőgyűjtőjét. Az eddigi tervekkel és kivitelezői ajánlattal ellentétben – melyek arról szólnak, hogy hét méterrel a Kisvárkerület útburkolata alatt fektetnék le a csatornát – olcsóbb, esztétikusabb és hatékonyabb megoldást sürgetnek.
– A patak partján sétányt alakíthatnánk ki a Papréttől a Patak utcáig – fogalmazott Kóczán Zoltán, a párt helyi elnöke, városüzemeltetési tanácsnok. – Ez a megoldás az eredeti elképzelésnél mintegy 10–20 százalékkal olcsóbb lenne, és ráadásul nemcsak a szennyvízproblémát oldaná meg, hanem végre rendezné a rendkívül elhanyagolt állapotban lévő Ikva-part sorsát. Az sem mellékes szempont, hogy nem kellene feltúrni a Kisvárkerületet a csatorna, valamint az udvarokat az átemelők elhelyezése miatt, sok-sok bosszúságot okozva a közlekedőknek és az ott lakóknak. Ez tehát olcsóbb, a lakóknak kedvezőbb megoldás lenne és az oly sokat hangoztatott tömbrehabilitáció is elkezdődhetne a város ezen értékes részén. A projektre az ISPA-programon elnyert mintegy ötszázmillió forint nyújtana fedezetet. Már tárgyaltunk a vízügyi igazgatóság szakembereivel, akik kedvezően nyilatkoztak az elképzelésről. Az építkezés még idén elkezdődne és jövő év végére be is fejeződne.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fogyasztói árak

A fogyasztói árak augusztusban stagnáltak júliushoz képest, és 3,5 százalékkal haladták meg az egy… Tovább olvasom