Kisalföld logö

2018. 08. 17. péntek - Jácint 17°C | 28°C Még több cikk.

Az igazság órája (City by the Sea)

Vincent LaMarca New York-i gyilkossági nyomozó mögött hosszú, sikeres pályafutás áll, komoly hírnevet szerzett magának, mivel szinte a munkájának szentelte az életét. De legutóbbi esete kivizsgálása során a mércét még magasabbra kellett tennie, ugyanis az ügy gyanúsítottja nem más, mint a saját fia.
rendező: Michael Caton-Jones
forgatókönyvíró: Ken Hixon
operatőr: Declan Quinn, Karl Walter Lindenlaub
díszlettervező: Darrell K. Keister
producer: Brad Grey, Elie Samaha
látványtervező: Jane Musky
vágó: Jim Clark

szereplő(k):
Robert De Niro (Vincent Lamarca detektív)
Frances McDormand (Michelle)
James Franco (Joey LaMarca)
Eliza Dushku (Gina)
John Doman (Henderson)
George Dzundza (Reg)

A film sztorija

Vincent LaMarca New York-i gyilkossági nyomozó mögött hosszú, sikeres pályafutás áll, komoly hírnevet szerzett magának, mivel szinte a munkájának szentelte az életét. De legutóbbi esete kivizsgálása során a mércét még magasabbra kellett tennie, ugyanis az ügy gyanúsítottja nem más, mint a saját fia. Ő és Joey ugyan fájdalmasan elidegenedtek egymástól, amióta LaMarca elvált a feleségétől, és otthagyta Long Beachet hogy Manhattan névtelen utcáin járőrözhessen. Eredményes karriert mondhat magáénak a New York-i rendőrségen, de magányosan él, még barátnőjét sem engedi igazán közel magához. A legközelebbi kapcsolatban társával, Reg-gel áll, de ez nem terjed tovább a szolgálati viszonynál.

Amíg Vincent a jelen bűnügyeit kutatta, nem kellett foglalkoznia a fájdalmas múlttal vagy bánkódnia amiatt, hogy fiával való kapcsolata zátonyra futott. De most a gyilkosság kinyomozása miatt vissza kell térnie Long Beachra, ahol ismét kísérti a múlt, amelynek emlékei egész életén át gyötörték: apja halála, akit gyilkossággal vádoltak és kivégeztek, amikor Vincent még kisfiú volt.

Nyomozás közben LaMarca rájön, hogy saját, fel nem dolgozott fájdalma, és az, hogy apaként csődöt mondott, komoly hatást gyakorolt Joey életére, és most, úgy tűnik, 18 éves éves unokája is hasonló cipőben jár. Zsaruként Vincentnek bíróság elé kell állítania a tettest, apaként pedig meg kell találnia a módját, hogy megmentse a fiát... www.port.hu

Kritikák

Port.hu

"Robert De Niro mint zsaru. Volt már alkalmunk többször is hasonló szerepkörben látni korunk egyik vitathatatlanul legjobb színészét, szóval a képlet már bevált, bizonyított. Michael Caton-Jones rendezővel ráadásul nem is most dolgozik együtt először (Ez a fiúk sorsa, 1993), s mint akkor is, kettejük munkájának újabb gyümölcse is első osztályú szórakozást kínál."
A teljes cikk

Nemzetközi filmtár

A film hivatalos honlapja
All Movie Guide
IMDb.com

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Robog a számítógépvásárlási program

Fontosabb tudnivalók a sulinetről >> Tovább olvasom