Kisalföld logö

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -5°C | 3°C Még több cikk.

Az igazi modellvilág

Csillogó kifutó, szuper ruhák, profi fotósok. Kívülről nézve a modell élete csupa szórakozás, siker, könnyű pénzkereset. Nem is gondolnánk, hogy aki ide bekerül, egy szigorú, szabályokkal teli világba csöppen, ahol a szépség csupán alapkövetelmény.
„Modell az a személy, aki fényképészetben, divatbemutatóban, vagy képzőművészetben egy fényképész, vagy egy képzőművész tárgyaként szerepel, vagy divat tárgyak viselésével azok bemutatását szolgálja." –idézet a világhálón található szabad lexikonból, wikipédiából.

Azt hiszem ez a legátfogóbb meghatározás, hiszen ebben minden ágazata szerepel a szakmának. Napjainkban a média felkapott témának találja a modellek életét. Nap mint nap hallhatjuk a róluk szóló igaz vagy téves híreket, pletykákat. Nem kerülhető el ez a téma a médiában, hiszen nem telhet el úgy nap, hogy ne látnánk modelleket. Akarva-akaratlanul látjuk őket televízióban, az újságok hasábjain, internetes oldalak lapozgatása közben, netalántán még az utcán is összefuthatunk velük. Az ő életük nem is olyan egyszerű, nem álomvilág mint ahogyan azt sokan gondolják. „Ők csak élő próbababák" –Donatella Versace.

Donatella Versace
Donatella Versace


A tökéletesség alaptörvény. Kiből is lehet modell? Abból, aki minimum 172 centi, és maximum 60 kiló. A 90, 60, 90-es méretnél kevesebb még lehet, de több semmiképp.

Fotogén arc, nagy szemek, nagy száj, karakteres megjelenés. És a legfontosabb, hogy vegye komolyan a munkát, legyen megbízható és tudjon alkalmazkodni.

Naomi
Naomi


Ma már alapkövetelmény, hogy egy modell legalább angolul beszéljen. És hogy időben elkezdje a szakmát, mert egyre nagyobb a kereslet a tizenéves lányok iránt. Aki nem tökéletes, az a legnagyobb kritikákat kapja, olyanokat, melyekre sosem gondolt volna.

Egy leendő modell számára álomszerű minden a kezdetekben, majd szépen kezd felébredni az álomvilágból, és az a rózsaszín felhő a továbbiakban már nem is olyan rózsaszín. Persze nem mindenkinek. Vannak akiknek végig az marad, ők nagyon elszántak, végig csinálják és persze sikeresek lesznek. De a többség csalódott lesz. Nem véletlenül lehet annyira sokat hallani az anorexiáról, bulimiáról. A csalódottak többsége lelki válságként éli meg azt, hogy nem olyan tökéletesek ahogy azt elvárták tőlük, így nagyon sokszor betegségekbe menekülnek.

Naomi Campbell
Naomi Campbell


A fiatalokra nézve pozitív fejlődés lehet talán az, hogy már nem a csont sovány lányokat keresik, hanem divatba jött az úgynevezett teltebb forma is. De sajnos még mindig inkább a jóval vékonyabbakat. részesítik előnyben az ügynökségek. Minden fiatal lány szeretne híres lenni, kifutókon szerepelni, Naomi Campbell nyomdokaiba lépni. Ez hosszú rögös út, sajnos szinte lehetetlen odáig eljutni. Egy modellnek meg kell tanulnia szépen járnia helyes testtartással, s az alapvető illemszabályokat feltétlenül tudnia kell.

Általában ezeknek a megtanulására egy modelltanfolyam keretei között sor is kerül. Ha valaki rászánja magát, hogy modell lesz, ne felejtsen el önkritikát gyakorolni, gondolja át mekkora önbizalma van, mennyire elszánt. Aki nincs 100%-ig megelégedve magával az kétszer is gondolja meg, hogy belevág-e ebbe a kritikákkal teli szakmába. Ha úgy érzi, hogy képes rá, vágjon bele.

„Egy nagy kalappal!"


Farkas Lilla

Olvasóink írták

  • 2. Tejcike 2008. október 03. 18:22
    „Nagyon tetszett Lilla:D:D:PMajd szolok a tesonak h olvassa el:Dazt majd ö is igy véleményezi:D:D:Dna Pucxa:D”
  • 1. Baligász 2008. október 01. 18:41
    „Tetszik vagy nem, a modell végsősoron ***moderálva***. Csak nem direkt kézbe kapja a pénzt, hanem kapcsolatokban, lehetőségekben, utazásokban. Ismertem párat közülük, egytől-egyig az ágyban érték el szerény eredményeiket. És ők csak alig ismert, belföldi szereplői e világnak. Amelyik kis fiatal ribizli még azt gondolja, hogy ez egyáltalán nem így van és felháborodik szavaimon, majd emlékezzen is rájuk később, mikor eljön az ideje.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rejtély: miért halt meg a német orvostanhallgató?

Szeged - Meghalt egy másodéves német orvostanhallgató a szegedi belklinikai intenzív osztályon hétfőn. Az egyetemisták között számos variáció kering a tragédia körülményeiről. Tovább olvasom