Kisalföld logö

2018. 08. 14. kedd - Marcell 20°C | 29°C Még több cikk.

Az idősek sem félnek az egértől

Folytatás az 1. oldalról.

A tanfolyamot egy faluban élő pedagógus, Perlaki Sándor vezette, aki a csornai Csukás Zoltán Mezőgazdasági Szakközépiskola igazgatóhelyettese.
– Az Ifjúsági, Családügyi, Szociális és Esélyegyenlőségi Minisztérium felhívására a település önkormányzata az elmúlt év tavaszán pályázatot nyújtott be időskorúak számítógépes ismereteinek elsajátítása tárgyában – mondta Perlaki Sándor. – Ez egy harmincórás tanfolyam megszervezésére szóló pályázat volt, amelyen sikeresen vett részt az önkormányzat. Így az érdeklődő falubelieknek lehetőségük nyílt arra, hogy térítésmentesen ismerkedhessenek meg a számítógéppel. A tanfolyamot a téli időszakra időzítettük, december elején kezdtünk és heti egy alkalommal két-három órás foglalkozásokat tartottunk. A tizennyolc résztvevő többsége most ismerkedett meg a számítógéppel, az internettel. Igyekeztem olyan témákat választani, amelyek a nyugdíjasokat leginkább érdeklik. Főleg a nyugdíjakkal, egészségüggyel, idősek gondjaival foglalkozó weblapokat kerestünk. Mindenki kapott e-mail címet és egymással is leveleztek. A tanfolyamot kedvezően fogadták az emberek. Akik eljöttek, nem bánták meg. Az elején érthetően bátortalanok voltak, attól féltek, hogy elrontják a gépet. Aztán amikor látták, hogy ilyesmitől nem kell tartaniuk, megnyugodtak.
Megkérdeztünk néhány hallgatót, hogy ők miként vélekednek a tanfolyamról.
Szabó Ferencné: – A nyugdíjasklubban elhatároztuk, hogy jelentkezünk a tanfolyamra, megismerkedünk a számítógéppel, hogy ne nevessenek ki bennünket az unokáink. Pk ugyanis hamar kijelentik, hogy „mama, úgysem értesz hozzá”. Nekik van otthon számítógépük, de egyelőre inkább csak itt gyakoroltam, nem akartam „leégni” előttük. Azért ezt is meg lehet tanulni, nem olyan ördöngös dolog. Jól éreztük magunkat a tanfolyam során és hát ragadt is ránk valami.
Dr. Hegyi Ferenc: – Korábban megtörtént, hogy a másodikos unokám azt mondta, „papa, azért nem megyek el hozzátok, mert nincs számítógép”. Ezért nagyon jól jött ez a tanfolyam, az alapokat megtanultam. Így most már a lányomékkal, fiamékkal is tudunk levelezni. Igaz, most még az elején nem győzöm mondani nekik, hogy lassabban, de hát a gyakorlat teszi a mestert.
Tompos Ferencné: – Azért jelentkeztem, hogy az unokákkal tudjak internetezni. Pk is biztattak, hisz a hároméves kisunokám is a számítógépen szeret játszani. Nem bántam meg, hogy elvégeztem a tanfolyamot.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Köztisztviselők báloztak

Tizenegyedik alkalommal báloztak a hétvégén a megye földhivatali dolgozói. A hangulatot operett-… Tovább olvasom