Kisalföld logö

2018. 02. 18. vasárnap - Bernadett -3°C | 6°C Még több cikk.

Az idén március 3-6. között lesz az utazás kiállítás a Hungexpón

Az idén március 3-6. között tart nyitva az utazás kiállítás, ezzel együtt a Budapest Boat Show hajókiállítás, a Karaván Szalon, és a Port.hu Bringaexpo.

A Hungexpo Zrt. beharangozó közleménye szerint az utazás kiállítás külföldi díszvendége India. A földrésznyi ország kultúráját, látványosságainak kínálatát művészek, táncosok előadásaiból ismerheti meg a közönség.

Az ország idegenforgalmi szakmai küldöttsége magas szinten képviselteti magát, konkrét utazási ajánlatokkal pedig az utazási irodák szolgálnak majd a vásáron. A belföldi díszvendég Győr, az idei kiemelt téma pedig az egészségturizmus. A kiállításra Franciaországból érkezik a Himalája Expo, amely a világ tetején élő népek életéből ad különleges ízelítőt és csupán négy napig látogatható. Tavaly 35 ország 600 kiállítója mutatta be szolgáltatásait az utazás kiállításon. A turisztikai kiállítással egy időben további hat kiállítást tartottak 2010-ben. A Hungexpo honlapján közzétett adatok szerint az utazás kiállítás szakmai látogatóinak száma 2009-ről 2010-re 28 százalékkal, 4.374-re nőtt.

A szakmai látogatók 39 százaléka cégvezető, 20 százalékuk az értékesítés, 15 százalékuk pedig a marketing területéről érkezett. A holnapon közzétett felmérés szerint az utazás kiállítás látogatóinak háromnegyede azért érkezik a rendezvényre, hogy információkat gyűjtsön egy későbbi utazási foglaláshoz és 66 százalékuk ezt meg is teszi a kiállítás hatására, sőt 11 százalékuk már a helyszínen befizeti útját. A látogatók 93 százaléka 2011-ben is tervezi visszatérését az utazás kiállításra és ugyanennyien ajánlják ismerőseiknek is a rendezvényt. A látogatók több mint fele mind a belföldi, mind a külföldi utak iránt érdeklődik, de 29 százalékuk inkább a külföldi, 12 százalékuk pedig inkább a belföldi utakról tájékozódik. A közönség 62 százaléka a családjával érkezik a vásárra és átlagosan 4-6 órát tölt el a rendezvényen.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lakástűzben meghalt egy nő Balkányban

Lakástűzben meghalt egy nő Balkányban szombaton - közölte a rendőrség. Tovább olvasom