Kisalföld logö

2018. 10. 19. péntek - Nándor 9°C | 21°C Még több cikk.

Az idén már nem sztrájkolnak a Malév pilótái

Az idén már biztosan nem sztrájkolnak a Malév pilótái, de a munkabeszüntetés lehetőségét továbbra is fenntartják arra az esetre, ha nem tudnak megegyezni a munkáltatóval - mondta el az MTI-nek Óvári Tamás, a pilótákat tömörítő Hunalpa elnöke szombaton.

A felek szombaton is tárgyalóasztalhoz ültek, hogy egyebek között a szakszervezet béremelési igényéről egyeztessenek. Óvári Tamás megismételte: nincs konkrét béremelési követelésük, arra a munkáltatótól várnak ajánlatot. Csupán azt jelezték, hogy az elmúlt 4 évben elszenvedett 24,3 százalékos reálbércsökkenés kompenzálására várnak javaslatot a menedzsmenttől.

A Malév azonban eddig elutasította a béremelés lehetőségét. A Hunalpa MTI-hez eljuttatott közleményében határozottan visszautasítja a Malév menedzsmentjének "inkorrekt magatartását", hogy a sztrájktárgyalások megkezdése előtt pontatlan, a közvélemény és a Malév utasainak szándékos félrevezetésére alkalmas nyilatkozatot tett.

Ezzel a "meggondolatlan lépésükkel" feleslegesen okoztak aggodalmat a karácsonyi ünnepek alatt a légitársasággal utazni szándékozók körében a szakszervezet szerint. Felelőtlennek nevezik, hogy a Malév tényként közölte: a pilóták "karácsonyi meglepetésként" december 24-én sztrájkolni fognak.

A Hunalpa sem most, sem korábban a sajtóban ilyen nyilatkozatot nem tett - hívják fel a figyelmet. Cáfolják a munkáltatónak a Malév pilóták fizetéséről szóló -, a Malév pilótáit és ezáltal a Malévet - "szándékosan negatív színben feltüntetni szándékozó, valótlan összegeket tartalmazó" információkat is.

Olvasóink írták

 • 1. szocdem 2009. december 19. 15:17
  „No ez derék.

  Két millió Ft az a fizetés, amiből egy pilóta újratermeli a munkaerejét.

  Vajon ki emelte fel nekik a hús, a gáz meg az áram díját -no meg a kölcsön törlesztőrészleteket - ilyen brutálisan???????

  Hogy 25%-ot kell emelni szegényeknek..

  Bár nem az Ő jövedelmük magas, a mienk túlságosan kevés..”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Veszélyben a buszon állva utazók

A gyerekeket szállító buszok változatlan feltételekkel közlekedhetnek tovább. Tovább olvasom