Kisalföld logö

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 12°C | 23°C Még több cikk.

Az ideális vezető öt trükkje

Gyakran érzi úgy, hogy alkalmazottai nem teljes erőbedobással végzik feladataikat? Szeretné, ha mindez megváltozna? A Canon megbízásából végzett legújabb európai irodai termelékenységet vizsgáló kutatás eredményeinek tükrében Donna Dawson, amerikai pszichológusnő az alábbiakat tanácsolja:
1.) Hatékony megbeszélések
Az alacsony hatékonyságú megbeszélések sajnos gyakran tisztázatlan célokhoz vezetnek, amelyet tovább súlyosbíthat a csapattagok kommunikációjának hiánya. A sikeres együttműködéshez egyértelmű közös célok szükségesek. A megbeszélések hatékonyságához jelentősen hozzájárul, ha a résztvevők előre meghatározzák azokat a kérdéseket, témákat, amelyekben mindenféleképpen döntést kívánnak hozni.

2.) Problémák megvitatása
Igyekezzen lehetőséget biztosítani munkatársainak, hogy nyíltan beszélhessenek feletteseikkel a munkahelyi problémákról, és ezekkel kapcsolatban konstruktív visszajelzéseket kapjanak.

3.) Megbecsülés
A Canon kutatása is rávilágított, hogy az alkalmazottak többre értékelik munkájuk elismerését és megbecsülését, mint az anyagi ösztönző jutalmakat. Így a dicséret hatékony megoldást jelenthet beosztottai motiválására.

4.) Megfelelő technológia alkalmazása
A munkáltatók komoly segítséget nyújthatnak túlórázó, illetve nagyobb nyomás alatt álló alkalmazottaik számára teljesítményük növelésében, ha korszerű technológiai és szoftver eszközökkel támogatják munkájukat.

5.) Rugalmas munkaidő
A felmérés rámutatott arra is, hogy a munkavállalók termelékenységét az ésszerű keretek között tartott rugalmas munkaidő csak fokozná. A rövidebb munkanapok és az otthonról végzett munka lehetőségét érdemes minden munkáltatónak fontolóra venni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szex hangokkal irányíthatjuk a kurzort

Extrém megoldással vezérelhetjük számítógépünket egér nélkül is, csak merész hangok kiadására lesz… Tovább olvasom