Kisalföld logö

2017. 10. 21. szombat - Orsolya 9°C | 16°C Még több cikk.

Az exit poolok többsége kormánypárti győzelmet jelez

Az exit poolok többsége az MSZP győzelmét és az SZDSZ bejutását jósolja. Egyedül a Tárki jelez Fidesz-győzelmet. A felmérések közös pontja, hogy három párt jut a parlamentbe, az MDF pedig 4 százalék körül áll.
Tárki

Fidesz-előnyt és az SZDSZ bejutásával hárompárti parlamentet prognosztizálnak a Tárki exit poll adatai, a közvélemény-kutató cég felmérését a tv2 kereskedelmi televízió tette közzé vasárnap 19 órakor.

A szavazófülkékből kilépők megkérdezésén alapuló felmérés szerint az 5224 megkérdezett 45 százaléka a Fidesz-re (2344), 43 százaléka az MSZP-re (2230), 6 százaléka az SZDSZ-re (332), 4 százaléka az MDF-re (232), 2 százaléka a MIÉP-Jobbik-ra (86) szavazott.
45 az MSZP, a Fidesz 19-et, az SZDSZ pedig 1-et szerezhet meg.

Medián

Az MSZP többsége valószínűsíthető a Medián mandátumbecslése szerint az országgyűlési választások első fordulójában; a közvélemény-kutató cég azt vetíti előre, hogy az MSZP és a Fidesz mellett az SZDSZ jut be a parlamentbe.

A Medián felmérésének eredménye a következő: MSZP 46 százalék, Fidesz-KDNP 41 százalék, SZDSZ 5,5 százalék, MDF 4,5 százalék, egyéb pártok együtt 3 százalék.

A háromezer fős, országos, személyes megkérdezésen alapuló felmérést péntek délutántól szombat estig végezték. A közvélemény-kutató cég felmérésének "valószínű listás" eredményét vasárnap 19 órakor a Magyar Televízióban ismertették.

Szonda Ipsos

Az MSZP kis mértékű előnye várható a Fidesz előtt az országgyűlési választások első fordulójában a Szonda Ipsos felmérése szerint, a közvélemény-kutató az SZDSZ bejutását is valószínűsíti.

A Szonda Ipsos elmúlt két napban végzett felmérésének eredményeit a Magyar Televízióban tették közzé vasárnap 19 órakor. Eszerint a négy párt listás szavazati arányait tekintve az MSZP 44 százalékot, a Fidesz-KDNP 42 százalékot, az SZDSZ 5,1 százalékot, az MDF 4,2 százalékot kaphat.

Az első fordulóban eldőlt egyéni mandátumok száma: MSZP 43, Fidesz-KDNP 37, MSZP-SZDSZ 4, ez összesen 84 mandátum. Az első fordulóban eldőlt összes mandátumok pártonként: MSZP 119, Fidesz-KDNP 106, MSZP-SZDSZ 3; ez összesen 228 mandátum.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Létezik kiút egymillió alkoholista számára

Hazánkban óvatos becslések szerint is minden tizedik ember alkoholfüggő. Az alkoholbetegség… Tovább olvasom