Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Az evát hatan mondták vissza eddig a 4898-ból

Az egyszerűsített vállalkozói adó (eva) kulcsa október elsejével 15 százalékról 25 százalékra növekszik, mégis, megyénkben eddig mindössze hat vállalkozás lépett ki ebből az adóformából.
– Megyénkben tavaly a 4898 evás vállalkozás mintegy négymilliárd forint adót fizetett be – tudtuk meg Süveges Imrénétől, az APEH megyei igazgatóságának ügyfélszolgálati vezetőjétől. – Az eva kulcsa idén október elsejétől 15-ről 25 százalékra emelkedik. Emiatt az APEH szeptember 15-ig biztosít lehetőséget arra, hogy akik változtatni szeretnének adózási formájukon, ezt megtehessék. Megyénkben eddig a 4898-ból mindössze hat (győri) evás vállalkozás lépett ki ebből a körből.

– Az eva bevezetése óta ezt az adózási formát választottam, s úgy döntöttem, a 25 százalékra történő emelés ellenére is ennél maradok – fogalmazott tömören B. Tibor soproni programozó. – Az eva továbbra is a biztos bevételekkel és az alacsony ráfordítással működő vállalkozások számára jelent kedvező adózási formát, márpedig én közéjük tartozom. Az is döntésem mellett szól, hogy a személyi, illetve a társasági jövedelemadó is magasabb lesz, de az evásokra ezek nem vonatkoznak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Javítják az úthibát

„ A rábapordányi Arany János út balesetveszélyes! Ki lesz a felelős, ha baleset történik?… Tovább olvasom