Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Az év végén elbontják a városligeti bódésort

Az idei év végén lebontják az Állatkerti körúton található bódésort, hogy a rossz állapotú építmények helyét a megújuló Városligethez méltó pavilonok váltsák fel a jövőben.
A Városliget fejlesztését célzó Liget Budapest projekt az évtizedek óta elhanyagolt állapotban lévő városi parkot is megújítja. A park zöldfelületének növelése és rehabilitációja mellett ezért megszűnik az Állatkerti körúton található bódésor is, hogy a jelenleg elhanyagolt és rossz állapotban lévő építmények helyét a megújuló Városligethez megjelenésükben és árukínálatukban is méltó pavilonok váltsák fel - közölte az MTI-vel hétfőn a projekt megvalósításáért felelős Városliget Zrt.

Ettől az esztendőtől a terület vagyonkezelőjeként a Városliget Zrt. hatáskörébe tartozik az Állatkerti körúton található bódésorhoz kapcsolódó területhasználati engedélyek megadása is.

A Városliget Zrt. tavasszal ír ki pályázatot a park tájépítészeti megújítására, amely magában foglalja a Liget zöldterületi rendbetételét, bővítését és a rekreációs funkciók (például sportpályák, játszóterek, futókör) kialakítását, fejlesztését is.

A pályázati kiírás a szakmai szempontú igények mellett a parkmegújításra fókuszáló lakossági és civil egyeztetések eredményeit is figyelembe veszi. A Városliget átfogó megújítása a tájépítészeti pályázat majdani nyertes terve és a parkban felépülő múzeumok nyertes építészeti tervei alapján történik majd. A parkhasználók 2018-ban vehetik birtokba a megújult Városligetet.

A Liget Budapest projekt keretében öt új múzeum kap helyet a park jelenleg burkolt, lebetonozott szélein, valamint a Városligetben található, de lebontásra ítélt létesítmények helyén. A park zöldfelületeinek részleges megújítása már 2014 tavaszán megkezdődött, a projekt megvalósításával pedig a Városliget zöldfelülete a jelenlegi 60 százalékról 65 százalékra nő majd. A fejlesztések eredményeként a Ligeten áthaladó autósforgalom csökkentésére is sor kerül.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Budapestre jön a török miniszterelnök

Ahmet Davutoglu kedden megbeszélést folytat Orbán Viktor kormányfővel, majd a két miniszterelnök… Tovább olvasom