Kisalföld logö

2018. 11. 13. kedd - Szilvia 9°C | 17°C Még több cikk.

Az év második felében további ötvenezer nyugdíjas kaphat üdülési csekket

A parlament hétfői döntése értelmében 2006 második félévében további ötvenezer nyugdíjas kaphat üdülési csekket, ami mintegy három és fél milliárd forintos többlettámogatást jelent – jelentette be Kiss Péter szociális és munkaügyi miniszter. Kiss Péter, aki egyben az Idősügyi Tanács alelnöke is, beszámolt arról, hogy hétfőn a parlament elfogadta a kormánynak azt a javaslatát, amely szerint a nyugdíjasok és a rászorulók a Nemzeti Üdülési Alapítványon keresztül 2006 második félévében további üdülési csekkeket igényelhetnek.

Így, mint mondta, megötszöröződhet azoknak a nyugdíjasoknak a köre, akik a kedvezményes támogatásból részesülhetnek. Kiss Péter emellett elmondta, annak érdekében, hogy az időskorúak az átfogó társadalmi kérdésekről is véleményt alkossanak, augusztus végén összehívják az Idősügyi Tanács ülését, ahol a konvergenciaprogramot vitatják majd meg.
A szakminiszter hangsúlyozta, az idősügynek nemcsak a megélhetés napi kérdéseiről, hanem az aktív időskor megteremtéséről is gondoskodnia kell. Elmondta: nyitott arra, hogy akár egy kerettörvény formájában is összegyűjtsék az idősekre vonatkozó jogszabályokat. (mti)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tavaly tizennégyezren részesültek segélyben

„ Amennyiben a kormány megszorító intézkedései a helyi támogatási rendszerre is kihatnak, idén… Tovább olvasom