Kisalföld logö

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 1°C | 13°C Még több cikk.

Az Év Embere: az internethasználó polgár

Ön az Év Embere - adja hírül a Time magazin hétfőn megjelenő száma. A magazin 1927 óta minden esztendőben - az év vége felé - megválasztja az Év Emberét.
Az idei döntés talányos címe az internetes társadalom tagjait - építőit és fogyasztóit - jelöli. Vagyis az idén az Év Embere: az internethasználó polgár, legyen akár egyszerű olvasó, akár blogot, azaz internetes naplót író, akár a YouTube videohálózat, vagy a Myspace online-hálózat használója.

Lev Grossman, a magazin szerkesztője azzal indokolta az idei választást, hogy az internetes polgár magához ragadta a globális médiát és kialakította az új, a digitális demokráciát, s teszi ezt ellenszolgáltatás nélkül. Richard Stengel szerkesztő nyilatkozatban fejtette ki, hogy a Time ezzel a döntésével azt akarta tudatni a világgal, hogy nem a média, hanem az internetes ember alakítja át az információs korszakot.

A szerkesztő szerint szóba került ugyan - mint Év Embere - Ahmadinezsád iráni elnök, Hu Csin-tao, Kína államfője, Kim Dzsong il, az észak-koreai vezető, és James Baker, volt amerikai külügyminiszter, az Iraki Tanulmány Csoport társelnöke is, de a Time az idén szakítani akart a hagyománnyal.

Igaz, ilyen „nem hagyományos" Év Embere már volt egy párszor. Például 1975-ben, amikor a lap az amerikai nőket nevezte meg az év emberének, vagy 1982-ben, amikor a számítógép „érdemelte ki" ezt a címet. 1957-ben egyébként a magyar szabadságharcosok kerültek a címlapra, mint az Év Emberei.

Krónika Hírszolgálat

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

nincs szakadás

kosárlabda

Nem olyan súlyos a Soproni sÖrdögök amerikai centerének, Calvin… Tovább olvasom