Kisalföld logö

2017. 11. 18. szombat - Jenő 3°C | 8°C Még több cikk.

Az Európai Unió a magyar kormányt támogatja

Az EU több külügyminisztere informális beszélgetés során támogatásáról biztosította a magyar kormányt, szorgalmazva, hogy haladjon tovább a megkezdett úton - közölte kedden Göncz Kinga New Yorkban.
Az ENSZ Közgyűlés általános vitájára a világszervezet székhelyére érkezett magyar külügyminiszter elmondta, hogy a külügyminiszterek aggodalommal érdeklődtek a magyarországi események felől. Többen, régi tagországok diplomáciai vezetői annak a véleményüknek adtak hangot, hogy idővel le fognak csengeni a magyarországi tiltakozások, amelyekhez hasonlók az ő országaikban is voltak a nagy strukturális reformok idején.

Göncz Kinga külügyminisztertársai véleményét is tolmácsolva elmondta, hogy a közép-európai régió válaszúthoz érkezett. Ebben nyilvánvalóan szerepet játszik az, hogy az emberek egyfajta rendszerváltás utáni fáradtságot éreznek, és sokan egy olyan vezetőre vágynak, aki levenné a felelősséget a vállukról, aki ki tudná zárni a globális hatásokat.

Göncz Kinga szerint ebből a válságból akkor lehet pozitívan kijutni, ha "elkezdünk igazából beszélni a problémákról".

A külügyminiszter reményét fejezte ki, hogy a szélsőségesek nem fogják felhasználni a békés tiltakozásokat olyan cselekményekhez, amilyenek hétfőn este Budapesten történtek. Ez már nem demokráciába illeszkedő békés tiltakozás volt - hangsúlyozta.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kábítószert találtak

Sopronban, a Faraktár utcában félreállítottak a rendőrök egy gépkocsit. Az intézkedés során az Tovább olvasom