Kisalföld logö

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 4°C Még több cikk.

Az Európai Parlamenttel ismerkedtek

Járóka Lívia európai parlamenti képviselő meghívására a József Attila Nevelőintézet és a Kozmutza-iskola közel 40 diákja tett látogatást Brüsszelben. A négynapos kirándulás alatt a gyerekek jártak a holland tengerparton lévő Vlissingenben, megnézték Brugge városát és Brüsszelt, valamint megismerkedtek az Európai Parlamenttel is. A látogatóközpont magyar munkatársa mutatta be a parlament felépítését, munkáját, valamint a gyerekek kérdéseire válaszolva az Európai Unióról is bőséges információval szolgált. A gyerekek zenés, táncos műsorral köszönték meg a vendéglátást. A műsor létrehozásában nagy szerepe volt Mészáros Zsuzsának, aki a nevelőintézetben tart ének- és táncszakkört. A Kozmutza-iskola Némethné Hasprai Erzsébet vezette énekkara is bemutatkozott, Lackner Barbara citerakísérete mellett adtak elő magyar népdalokat. Látványos produkciót nyújtott Lakatos Vince, aki szóló roma táncban több országos megmérettetésen i s a legjobbak között volt.

A Brüsszelbe utazókat több, kiemelkedően teljesítő fiatal (grafikus, szobrász, fotóművész, filmes, művészettörténész) is elkísérte, nem titkoltan azzal a céllal, hogy a gyerekekkel megoszthassák tapasztalataikat, valamint felfigyeljenek a kiemelkedő tehetségekre.
– Nagyon örülök, hogy vendégül láthattuk a gyerekeket – mondta el Járóka Lívia. – Sajnos, a csoport csak ilyen szűk létszámú lehetett, de bízom benne, hogy a jövőben még többen tudnak majd élni hasonló lehetőséggel. Nagyon fontosnak tartom, hogy minél többen felfigyeljenek ezekre a tehetséges fiatalokra, és rajtuk keresztül a többi hátrányos helyzetű gyermekre. Problémáik megoldására közösen kell erőfeszítéseket tennünk.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyerünk a bosnyák válogatott ellen?

Tovább olvasom