Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Az Európai Néppárt meghallgatása

Túlnyomórészt magyar hallgatóság előtt zajlott Brüsszelben az Európai Néppárt (EPP) frakciója által szervezett tegnapi meghallgatás az október 23-i budapesti eseményekről.
A rendezvény a meghirdetett program szerint a „példa nélküli rendőri erőszak” eseteivel foglalkozott, s az eseményen többek között négy magyar személy – az október 23-i tüntetések résztvevői – számoltak be arról, mit láttak, s velük magukkal mi történt ezen a napon Budapesten. A tanácskozást Jaime Mayor Oreja, az EPP-frakció egyik elnökhelyettese nyitotta meg, azt hangsúlyozva, hogy a szabadság a legfontosabb érték minden demokráciában, s ezt nap mint nap meg kell védeni. Egy másik EPP-alelnök pedig – a holland Camille Eurlings – azt hangsúlyozta, hogy ami október 23-án történt, nem pusztán Magyarországra vet rossz fényt, de az Európai Unió hitelességét is csökkenti. A hallgatóság soraiban jelen volt Franco Frattini jogi és igazságügyi EU-biztos kabinetjének egyik tagja. Rajtuk kívül azonban csak 4–5 külföldi európai parlamenti képviselő vett részt.

Szent-Iványi és Lévai helyteleníti

– A rendezvény nem javít Magyarország nemzetközi megítélésén, és a valódi problémák megoldásához sem visz közelebb – szögezte le a meghallgatás kapcsán Szent-Iványi István SZDSZ-es európai parlamenti képviselő. Lévai Katalin MSZP-s EP-képviselő elmondta, hogy politikai konfliktusokat csak politikai eszközökkel és nem összemosott tényekkel vagy összevágott filmekkel lehet megoldani. (mti)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több mint sport

Nehéz lenne egyetlen jelzővel illetni mindazt, amit a taoista tai csi jelent. Több mint sport és nem… Tovább olvasom