Kisalföld logö

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 4°C Még több cikk.

˝Az Európai Bizottság vonassa vissza a frissdiplomások röghöz kötését!˝

Tabajdi Csaba azt kérte az Európai Bizottságtól, hogy vonassa vissza a frissdiplomások magyarországi röghöz kötését.
Tabajdi Csaba azt kérte az Európai Bizottságtól, hogy vonassa vissza a frissdiplomások magyarországi röghöz kötését.

Az MSZP európai parlamenti (EP-) delegációjának vezetője keddi közleményében úgy tájékoztatott: felkérte az Európai Bizottságot, hogy "lépjen fel a magyar diákok uniós alapszerződésekben is rögzített alapvető jogainak védelmében", illetve "követelje Magyarországtól a röghöz kötés visszavonását".

A Strasbourgban plenáris ülést tartó EP a nap folyamán értékelte a december 31-én zárult ciprusi EU-elnökség eredményeit. Tabajdi kifejtette: szerinte a ciprusi elnökség alatt született uniós kezdeményezések közül a legfontosabb az a bizottsági javaslat lehet, amely felvetette, hogy a "pénzügyi szemeszterhez" hasonlóan jöjjön létre a jogállamiságot, az igazságügyi rendszerek működését ellenőrző uniós monitoring rendszer. "Ennek szükségességét (José Manuel) Barroso bizottsági elnök és Viviane Reding igazságügyi biztos is jelezte, és azt sajnálatos módon a közelmúltbeli magyarországi események is igazolják.

Magyarországon az egyetemisták és a középiskolás diákok hetek óta tüntetnek az ellen, hogy a kormány az úgynevezett hallgatói szerződésekkel 6-12 évig röghöz kötné a frissdiplomásokat" - hangsúlyozta a szocialista EP-képviselő.

Felhívta a figyelmet arra, hogy Magyarországon az egyetemisták és a középiskolás diákok hetek óta tüntetnek a tervezett felsőoktatási reform ellen.

"Független civil mozgalom jött létre, amely határozottan távol akarja tartani magát a pártoktól. A diákok elégedetlenségének, a téli rózsás forradalom fellángolásának oka, hogy a magyar kormány drasztikus, átgondolatlan, hirtelen és önkényes módon le akarja csökkenteni az államilag finanszírozott hallgatói helyek számát" - olvasható Tabajdi közleményében.

A szocialista delegációvezető leszögezte, hogy "a röghöz kötés a munkavállalás szabadságához fűződő uniós jog aránytalan korlátozása. Ráadásul a magyar fiatalok helyzetét tovább súlyosbítja a kormány azzal, hogy Magyarországon sem biztosítja a fiatalok elhelyezkedésének feltételeit."

Olvasóink írták

 • 13. elemér 2013. január 17. 21:08
  „10. h.sz. fortune cookie
  "Megkell ragadni a bika szarvát, mert a versenyképességhez fontos a rugalmasság." Ezek csak üres szavak maradnak egy olyan embernek aki a bányában töltötte az életet.”
 • 12. Valaki 2013. január 17. 15:56
  „Ja, éljen a libanépköztársaság! :)))”
 • 11. elemér 2013. január 16. 20:45
  „A jogállamiságot visszakell állitani és Bajnai ezt megteszi. Utána pedig belefuj a lisztbe.”
 • 10. fortuna54 2013. január 16. 16:04
  „3.emike.A ti közösségtekben a bika....át ragadjátok meg.Te <moderálva>,ki kiváncsi a te magyart lebecsüllö ugatásodra?Egy órszág sem köteles orvosokat akik az ország adófizetöik pénzén tanultak,elajándékozni.”
 • 9. elemér 2013. január 16. 08:55
  „Két briós beszélget.
  - Hülye vagy?
  - Dehogyis. Felvettek az egyetemre.”
 • 8. Eva- 2013. január 16. 08:42
  „7-hez

  és Te hova sorolod magad?

  cocinak
  vagy
  coci követőnek
  vagy
  értelmiséginek?”
 • 7. Valaki 2013. január 16. 08:21
  „Mekklód, ha valaki értelmes, akkor nem követi a cocikat. Ha követi, akkor nem lehet értelmiségi. :)))

  Vágod? Zsír?”
 • 6. Valaki 2013. január 16. 07:39
  „Gázsi, megtanultál magyarul? :)))”
 • 5. load 2013. január 16. 07:30
  „1. galamblelkü
  A fiatal értelmiség támogatni fogja Tabajdi elvtárs kezdeményezését.
  Eddig Orbánt követték, de ő mostanra elengedte a kezüket. Ez így megy.”
 • 4. elemér 2013. január 16. 03:03
  „Aki állami pénzböl tanul az nálunk (usa) azt visszafizeti úgy hogy az állam keres neki munkát. Ez olyan hely ahol szükség van rá, és nem olyan ahol remek jól lehet élni. Mikor itt leszolgálta az idejét mehet ahova akar. Aki pedig kölcsönt vesz fel, annak azt visszakell fizetni, de nem korlátozzák. Ezekkel van a baj inkáb. Szóval vannak járt utak, de nincs diktatura. Mikor egy külföldi orvos idejön azt megfingassa az orvosi szövetség, mert nem szeretik a versenyt. Egy diktatura az más, ott alacsonyan tartsák a béreket. Orvosok tanittók, értelmiség, melós nem szavaz Orbánra. Nehezen nyer az ingyen virslivel. Santos kevés van ott.”
 • 3. elemér 2013. január 16. 01:38
  „A nyugati világban és az unioban nyitott a mukaeröpiac. Ez azt jelenti hogy aki tud és jobb lehetösége van, az elmegy. Fiatalok azok pont akik ezzel élnek.
  Megkell ragadni a bika szarvát, mert a versenyképességhez fontos a rugalmasság. Nyugaton ez a norma, és aki ezt nem tartsa be az nem tartozik a mi közösségünkbe. Elsösorban a tanult ember és szakmunkás az akinek jobb lehetöségei vannak nyugaton. Német orvosok se maradnak otthon. A következö választáson Orbán nagyot bukhat. Elég volt a fiataloknak hazugságaibol. A magyar ember is kezd ébredezni. Santos inkáb a kafetéria pénzeddel foglalkozz.”
 • 2. Santos 2013. január 15. 21:26
  „Ugye csaba,majd megmondod unióbácsinak.Ez már valóban undorító dolog,mindenhol a jelenlegi kormányt lejáratni.Ha ezt valaki nem igy látná,az már valóban orvosi vizsgálatra szorul.Sehol nem látni ilyen hatalomért küzdö ellenzéket,mind a magyar.Gyülölködö banda!Az adófizetök financérozzák ajövendö orvosok tandíját és ha megvan a diploma,majd lelépnek.Ezt az unió sem engetheti meg.Csaba,talán kérdezd meg elöbb a magyar embereket,mielött árulkodnál.Nagyot buktatok és várd meg a következö választásokat.”
 • 1. galamblelkü 2013. január 15. 19:50
  „Ez öngol lesz Tabajdi elvtárs.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Veterán autókat loptak el Bajáról

Az eddigi információk alapján az ismeretlen elkövetők a kerítést kivágva és a kapun található láncot… Tovább olvasom