Kisalföld logö

2018. 08. 15. szerda - Mária 19°C | 28°C Még több cikk.

Az EU szerint hiányos a törvények érvényesülése Bulgáriában

Az Európai Unió továbbra is hiányosnak tartja a törvények érvényesülését Bulgáriában, Szófiának sürgősen eredményeket kell felmutatnia a korrupció és a bűnözés elleni fellépésben, ha a terveknek megfelelően 2007. január 1-jén csatlakozni akar az unióhoz - jelentette ki csütörtökön Szófiában az EU bővítési biztosa.
Bár rohamos ütemű a bolgár gazdasági növekedés, a mezőgazdaság, a szellemi tulajdonjogok és más területek reformja, a balkáni országnak bizonyítania kell, hogy teljesen kész a csatlakozásra, vagyis április végéig meg kell mutatnia, hogy meg tudja reformálni az igazságszolgáltatást is, különben az Európai Bizottság május 16-i ülésén el fogja halasztani az ország felvételét 2008-ra - tette hozzá Olli Rehn. A bizottság azonban úgy is dönthet, hogy Bulgária jövőre csatlakozhat, de az igazságszolgáltatást, illetve más szektorokat úgynevezett végzáradékokkal egyelőre elszigeteli az uniótól - mondta, leszögezve azonban, hogy a 2007-es csatlakozáshoz szükséges feltételek még mindig teljesíthetők.

Az unió szerint Bulgáriában számos bűnöző és korrupt állami tisztségviselő szinte büntetlenséget élvez, és az ország vezetése semmit nem tesz ennek megváltoztatásáért. A jövőre szintén csatlakozni akaró Romániát azonban dicsérte az EU, arra hivatkozva, hogy ott az ügyészség most már határozottan fellép a korrupció ellen.

MTI/Euractiv.hu

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Betartja a böjti előírásokat?

Tovább olvasom