Kisalföld logö

2018. 08. 17. péntek - Jácint 17°C | 28°C Még több cikk.

Az EU nem fizet többet a Hamasznak

Az Európai Bizottság irányt váltott a Hamasz-szal kapcsolatos politikájában, és leállítja a pénzügyi támogatást a Hamasz által irányított palesztin kormánynak.
Az Európai Bizottság irányt váltott a Hamasz-szal kapcsolatos politikájában. A brüsszeli hivatalos terrorista listán is rajta lévő szervezet választási győzelme után a bizottság kivárt, és humanitárius megfontolásokból nem állította le a palesztin hatóság anyagi támogatását. Az évi 500 millió eurós segéllyel az Unió a palesztinok első számú külső pénzügyi támogatója.

Pénteken azonban a külügyekben illetékes szóvivő közölte, leállítják a támogatást, mert az időközben már megalakult Hamasz vezette kormány nem mondott le az erőszakról, nem ismerte el Izraelt, és nem nyilvánította ki, hogy tartja magát a korábban kötött egyezményekhez. Ez a döntés persze nem tekinthető az Unió végleges álláspontjának. A huszonötök külügyminiszterei hétfőn vitatják meg ezt a kérdést, és a végső szó általában mindig az övék. Ritkán fordul elő, hogy a miniszteri tanács döntése homlokegyenest ellenkezzen egy bizottsági kezdeményezéssel. Ugyanakkor bennfentes brüsszeli megfigyelők úgy vélik, hogy az Unió most politikai nyomást gyakorol a Hamasz-ra. De később megtalálja majd a módját annak, hogy újra segélyezze a palesztinokat, az anyagi csőd ugyanis a szélsőségeket is erősíti, és még bizonytalanabbá teheti az egész közel-keleti helyzetet.

(Krónika hírszolgálat)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csapdába csalták a pedofil minisztériumi sajtóst

Felfüggesztették állásából az amerikai belbiztonsági minisztérium sajtófőnök-helyettesét. Brian… Tovább olvasom