Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Az EU jóváhagyta az állami kölcsön átvállalását

Az Európai Bizottság kedden bejelentette, hogy nem emel kifogást azzal szemben, hogy a MÁV-Trakció Zrt.- a Magyar Államvasutak részére vontatási szolgáltatásokat nyújtó vállalat - állami garanciával fedezett kölcsönöket vállalt át.A MÁV Zrt. (Magyar Államvasutak) 2006-ban alakult át MÁV Csoporttá, amelyen belül a különböző vasúti szolgáltatásokat önálló társaságok végzik.

A vontatási szolgáltatások nyújtásával jelenleg a MÁV-Trakció Zrt. foglalkozik, amely megalakításakor a korábbi gördülőállományt, valamint az annak korszerűsítése céljából felvett kölcsönöket is átvette. A kölcsönök fedezetére nyújtott kezességvállalás állami támogatásnak minősül. A szóban forgó kölcsön összege csaknem 38 milliárd forintot (mintegy 150 millió eurót) tesz ki. A kezességvállalás támogatástartalma kevesebb, mint 2 százalék.

A Bizottság úgy ítélte meg, hogy a támogatás összeegyeztethető az EK-Szerződés 73. cikkével, amelynek értelmében engedélyezhetők azok a támogatások, amelyek megfelelnek a közlekedés összehangolására irányuló igényeknek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyurcsány: A rendőrségre nem lehet kezet emelni

A kormány az elmúlt években arra törekedett, hogy világos tanújelét adja: bízik a rendőrségben -… Tovább olvasom