Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Az EU a börtönökről

A nemzetközi jog tiszteletben tartására szólították fel pénteken Brüsszelben az Európai Unió külügyminiszterei az Egyesült Államokat a terrorizmussal gyanúsított személyekkel való bánásmódban azután, hogy George Bush amerikai elnök a minap elismerte a Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) titkos külföldi börtöneinek a létezését. Az EU folytatja a tárgyalásokat Washingtonnal az emberi jogok tiszteletben tartásának kérdéséről is – hangoztatta a finn miniszter.

Félszáz holttest Bagdadnál

Ötvenegy holttestet fedeztek fel 24 óra leforgása alatt Bagdadban különböző helyszíneken. Az eddig azonosítatlan áldozatokat vélhetően különböző okokból ölték meg. Kedd óta összesen száznál több holttestet találtak az iraki fővárosban és környékén, sokukon kínzás nyomai látszottak.

Castro a mozgalom elnöke

A betegsége miatt távol lévő Fidel Castro kubai elnököt választották meg közfelkiáltással az el nem kötelezett országok mozgalmának soros elnökévé pénteken, a havannai csúcstalálkozón. A mozgalmat az elmúlt három évben vezető Malajzia miniszterelnöke jelentette be az elnökség átadását a kubai vezetőnek.

Románia védzáradék nélkül csatlakozhat

Az Európai Bizottság szeptember 26-án teszi közzé a Romániáról szóló országjelentését, s abból kiderül, hogy a szomszédos ország 2007. január elsejétől védzáradék, vagy egyéb megszorító körülmény nélkül fog csatlakozni az unióhoz – erről a várakozásáról Winkler Gyula, a román kormány kereskedelmi és gazdasági minisztere beszélt pénteken Battonyán. A miniszter, miután részt vett a határ menti polgármesterek szokásos éves találkozóján, elmondta: mindez azt jelenti, hogy pár hónapon belül minden olyan akadály, ami a két ország, illetve a régióban a két ország települései közötti kapcsolatokat megnehezítette, eltűnik. (mti)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Biztonságosabbá lehet tenni a közlekedést?

Tovább olvasom