Kisalföld logö

2018. 08. 19. vasárnap - Huba 18°C | 31°C Még több cikk.

Az éttermekben is lehet üdülési csekkel fizetni

A jövőben szálláshelyhez nem köthető 200 vendéglátó helyen is lehet majd üdülési csekkel fizetni üdülő körzetekben - jelentették be szerdán sajtótájékoztatón Budapesten.
Háber Tamás a Magyar Vendéglátó Ipartestület elnöke elmondta, hogy egyelőre 200 vendéglátó hely kapcsolódhat be az üdülési csekket elfogadó helyek közé, később a tapasztalatok és lehetőségek függvényében ez a kör bővülhet. A kiválasztásnál egyik fontos szempont volt, hogy fedje le az ország üdülőkörzeteit. A fővárosi étterem nem szerepel a javasolt elfogadó helyek között, mert azt szeretnék, ha vidéki vendéglátó helyeken használnák fel erre a célra a fizetőeszközt.

Az ipartestület becslése szerint az, hogy a szálláshelytől független vendéglátó helyek is elfogadhatnak üdülési csekket, éves szinten 1 milliárd forint forgalmat generálhat az érintett éttermekben.

Karácsony Mihály, a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány elnöke elmondta, hogy az idén az első félévben több mint 900 ezer ember kapott üdülési csekket. Az alapítvány 4400 szálláshellyel kötött már szerződést üdülési csekk elfogadásáról, közülük 2088-nál étkezésre is lehet fordítani a fizetőeszközt. Az idén az első félévben a gazdálkodó szervezetek 18,5 milliárd forint értékben vásároltak üdülési csekket, és az elfogadó helyek száma meghaladja a hétezret.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Feledékeny mobilosok

A mobiltelefonnal és egyéb adattárolásra alkalmas hordozható kütyükkel szocializálódott nemzedék… Tovább olvasom