Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 3°C | 7°C Még több cikk.

Az esélyegyenlőségről

Hatvanmilliárd forint jut 2007-ben esélyegyenlőségi programok támogatására Magyarországon, a pénz felét akadálymentesítésre és a fogyatékkal élők rehabilitációjára fordítják – mondta Lévai Katalin, az Európai Parlament (EP) szocialista képviselője szombaton Budapesten. A politikus annak kapcsán tartott sajtótájékoztatót, hogy 2007 az esélyegyenlőség éve az Európai Unióban. Lévai Katalin kérdésre válaszolva elmondta: Magyarország alkotmányos mulasztásban van, mert nem sikerült teljesítenie a középületek akadálymentesítéséről szóló törvényt. Sok tekintetben azonban az európai átlagnál jobb eredményeket ért el az esélyegyenlőség kérdésében: Magyarországon például kisebb a különbség a nők és a férfiak bére között, mint az Európai Unióban – tette hozzá.

A baloldal feladatairól

Ahhoz, hogy demokratikusabb és normálisabb közélet legyen az országban, jobban szervezett és versenyképesebb baloldalra van szükség – jelentette ki Lendvai Ildikó, a Magyar Szocialista Párt parlamenti frakcióvezetője szombaton Nyíregyházán, az MSZP szabolcsi tisztújító közgyűlését követő sajtótájékoztatón. Lendvai Ildikó kiemelte, hogy a pártélet erősítésénél a szabolcsi modellt szeretnék bevezetni, amely a szervezeti munka választókerületi alapra helyezését jelentené, valamint nyitnának a civil szervezetek, továbbá a nem párttagok felé is. Az utóbbi ok fórumok életre hívását jelentené – jegyezte meg. A frakcióvezető szerint egy új alapszabállyal a rendezettebb, hatékonyabb és fegyelmezettebb pártmunkát is szeretnék megteremteni.

Tart a vizsgálat a tragédia ügyében

A rendőrségnek várhatóan egy hónapra van szüksége ahhoz, hogy lefolytassa az újmohácsi révnél két gyermek halálával végződött tragédia körülményeinek vizsgálatát – közölte a baranyai rendőrfőkapitány médiakapcsolatokért felelős tanácsadója szombaton. Az orvos és műszaki szakértők dolgoznak, megkezdődött a tanúk kihallgatása – mondta Kertész János. A tanácsadó arra a kérdésre, hogy a vízbe gurult autó szabályos helyen állt-e meg, mielőtt a szülők kiszálltak a járműből, igennel válaszolt.

Randalírozó a repülőn: tanúkat hallgatnak ki

Egyelőre nem tudni, hogy indul-e eljárás az ellen a magyar férfi ellen, aki szombaton randalírozott egy fapados légitársaság járatán. A Londonból érkező gép körülbelül fél órát vesztegelt a biztonsági zónában, ahonnan a rendőrök előállították a feltehetően részeg utast. A rendőrség további tanúkat hallgat meg az ügyben, így döntés leghamarabb csak holnap várható. (mti)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rátgéber László:

– Úgy tqnik, megviselte játékosainkat a mérkőzés előtti huzavona. Gratulálok a… Tovább olvasom