Kisalföld logö

2017. 03. 24. péntek - Gábor, Karina 5°C | 16°C Még több cikk.

Az erőszakmentesség mellett ellen szólt az Urbi et Orbi

Az erőszak értelmetlen körforgása ellen emelte fel szavát hagyományos karácsonyi békeüzenetében II. János Pál pápa
A pápa szerdán a vatikánvárosi Szent Péter téren hatvankét nyelven osztott Urbi et Orbi (a városért és a világért) áldást több tízezernyi híve előtt.

A katolikus egyházfő karácsonyi üzenetében most először intett óva nyilvánosan attól, hogy Irak ellen háborút kezdjenek a nemzetközi szövetséges erők, igaz anélkül, hogy megnevezte volna a közép-keleti országot.

Felszólította a hívőket és a jóakaratú embereket, hogy a béke felépítésen munkálkodjanak különösen a Szentföldön, hogy végre meg lehessen fékezni az elvakult erőszak értelmetlen körforgását, továbbá a Közép-Keleten, hogy kioltsák egy "olyan konfliktus vészjósló jeleit, amelyet mindannyiunk összefogása nyomán el lehet kerülni".

A karácsony a béke igazsága, amely a betlehemi jászolból felemelkedve ösztönzi a világot arra, hogy ne engedjen a bizalmatlanságnak és a gyanakvásnak, még akkor sem ha a terrorizmus tragikus réme fokozza a félelmet és a bizonytalanságot - hangoztatta II. János Pál.

A pápa azt kívánta, hogy karácsonyi békeüzenete jusson a Föld minden olyan zugába is, ahol politikai, gazdasági és társadalmi válságok zavarják a családok és a nemzetek nyugalmát.
A hírügynökségek egyöntetű jelentése szerint a 82 éves egyházfő az éjféli miséhez képest kevésbé tűnt fáradtnak a borongós, esőre hajló római időjárásban.

mti
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Boldog Karácsonyt!

Minden kedves olvasónak Békés és nagyon Boldog Karácsonyt kíván a Kisalfold Online szerkesztősége. Tovább olvasom