Kisalföld logö

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -5°C | 3°C Még több cikk.

Az építőipar profitálhat a klímaváltozás következményeiből

Az építőipar, a gépipar, és a megújítható energiaforrások ágazata húzhat hasznot a klímaváltozás következményeiből, míg az autóipar, a légiforgalom és részben a mező-és erdőgazdálkodás hátrányos helyzetbe jut – derül ki a Deutsche Bank által végzett tanulmányból.
Az építőipar profitálhat abból, hogy a klímaváltozás szélsőséges időjárással jár együtt és károkat okoz az infrastruktúrában, épületekben. Az állam növekvő mértékben támogatja majd az épületek hőszigetelését, hogy a szén-dioxid kibocsátást mérsékelje. A gépipar és az elektronikai ipar komoly exportbővülési esélyekhez jut, mivel szállítani tudja a klímaváltozást és annak következményeit ellensúlyozni képest technológiát.

Az energetikai szektor megosztott: a szélerőművi, a naperőművi berendezések jól értékesíthetők külföldön, amit még az állam is ösztönöz, ugyanakkor az olaj- és szénágazatban államilag is ösztönzött drágulás várható. A vesztesek közé sorolható az autóipar, a közlekedési szektor egésze, ahol szigorúbb szabályozásra lehet számítani.

A mező-és erdőgazdálkodást közvetlenül is erősen fogja érinteni a klímaváltozás. A bioenergia ára emelkedni fog, ugyanakkor számos térségben, köztük Skandináviában kedvezőbbek lesznek a terméseredmények. Európa más térségeiben ezzel szemben vízhiányra, viharkárokra, erdőtüzekre kell számítani.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A BKV akarata ellenére vesz új trolikat

Tovább olvasom