Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 24°C Még több cikk.

Az EP-ben is felvetették a magyar alaptörvény-módosítás kérdését

Szocialista és liberális európai parlamenti (EP-) képviselők az EP strasbourgi plenáris ülésén is felvetették kedden a magyar alaptörvény-módosítás kérdését.
Szocialista és liberális európai parlamenti (EP-) képviselők az EP strasbourgi plenáris ülésén is felvetették kedden a magyar alaptörvény-módosítás kérdését, de a témát végül - az MTI értesülése szerint Martin Schulz szocialista párti EP-elnök döntése nyomán - ezúttal nem vették fel a hivatalos napirendi pontok közé.

Szocialista EP-képviselők papírtáblákon felkiáltójeleket mutattak fel a plenáris ülésen, ezzel kívánták felhívni a figyelmet az magyar alkotmánymódosítás ügyére.

Szájer József, a néppárti frakció alelnöke felszólalásában a kettős mérce alkalmazására mutatott rá. Mint megjegyezte, soha nem hallott olyat, hogy Guy Verhofstadt liberális frakcióvezető szóvá tette volna, amikor Románia szocialista kormányzata megakadályozta az alkotmánybíróság döntésének kihirdetését. Szájer szerint a szocialista és a liberális EP-képviselők "vakok", amikor emberi jogi jogsértéseket kellene észrevenniük liberálisok, illetve szocialisták kormányozta országokban.

A fideszes politikus felhívta a figyelmet arra, hogy a magyar kormány az Európa Tanács Velencei Bizottságának a véleményét kéri a negyedik alaptörvény-módosítással kapcsolatban.

Szájer felszólalását egyes pontokon bekiabálások kísérték, a végén azonban, amikor az egyes uniós tagországokkal szembeni előítéletesség ellen foglalt állást, nagy tapsot kapott.

Az MTI értesülése szerint a magyar alkotmánymódosítással kapcsolatos kérdéseket az EP áprilisi plenáris ülésén kívánják hivatalosan napirendre tűzni.

Guy Verhofstadt, az EP liberális frakciójának vezetője már hétfőn, a magyar Országgyűlés által megszavazott alkotmánymódosítás után sajtónyilatkozatban szólította fel az Európai Bizottságot, hogy a keddi testületi ülésen kezdje meg a magyar alkotmányos változtatások elemzését. A belga politikus szerint a magyar kormányzat a többség akaratát rákényszeríti a kisebbségre, és ekként az Európai Unió értékei ellenében cselekszik.

Olvasóink írták

 • 4. Valaki 2013. március 15. 13:28
  „Na egy kis eu:

  http://www.youtube.com/watch?v=p23OBQNvJuc&feature=colike”
 • 3. Santos 2013. március 13. 23:57
  „Emike,zuhan a <moderálva>!”
 • 2. elemér 2013. március 13. 06:48
  „Mint ahogy azt én sejtettem, a londoni elemzök jól lássák és a piac reagált. Titkos kormányzati tervet vizionál az FT - leradírozzák a devizahiteleket ? Zuhan a forint.
  http://tinyurl.com/bbpj69m”
 • 1. elemér 2013. március 13. 06:04
  „Felfigyelt a piac, söt még kohézios pénzek is elmaradhatnak. Ez majd beteszi az ajtót csutkónak.;))”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Parlament: nem háríthatják át a különadókat

Most már törvény tiltja, hogy az energiaszolgáltatók áthárítsák a különadókat. Elkezdődött a… Tovább olvasom