Kisalföld logö

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -2°C | 3°C Még több cikk.

Az E.ON várja az energia hivatal vizsgálatának eredményét

A Magyar Energia Hivatal (MEH) független vizsgálata állapítja meg, hogy rendkívüli időjárási körülmény okozta-e a Zala és Vas megyében fellépő áramellátási üzemzavart január végén. Az E.ON a vizsgálat lezárulta után nyilatkozik attól, hogy annak eredménye milyen jogkövetkezményeket jelenthet a társaság számára.

Január végén a két megye több tucat településén nem volt áram. Az E.ON szerint ez a rendkívüli időjárás miatt történt, hiszen a január 27-i hóviharban 177 oszlop dőlt ki és 20 kilométernyi kábel ment tönkre. A 107 ezer fogyasztóból, rögtön az első nap 80 ezret vissza tudtak kapcsolni. Volt azonban 5000 lakás, ahol több mint két napig nem volt áram. Ők a hűtőben megromlott ételek miatt az E.ON-tól 10 ezer forintos élelmiszercsomagot kapnak.

A települések kártérítést akarnak, szerintük ugyanis januárban nem lehet arra fogni egy több napos áramszünetet, hogy havazik, a szolgáltató felelőssége, hogy ilyenkor is legyen áram. Az áramszünet miatt, valamint a rendkívüli időjárás minősítéssel kapcsolatban az E.ON Hungária Zrt. -hez több megkeresés érkezett az elmúlt napokban. A vállalat szerint a Magyar Energia Hivatal által indított független vizsgálatnak a feladata annak megállapítása, hogy a bekövetkezett üzemzavar oka rendkívüli időjárási körülménynek minősül-e, illetve, hogy a E.ON Észak-dunántúli Áramhálózati Zrt. mindent megtett-e a hiba mielőbbi elhárítására - olvasható a társaság szerdai közleményében.

Olvasóink írták

 • 1. copu-vari 2009. február 05. 06:58
  „Kár az időt pazarolni a vizsgálódásra!

  -A hó januárban nem rendkívüli!
  -Az áramszolgáltató mindent megtett a hiba kijavítására, hisz nagy erőkkel, egyszerre nekiláttak a javításnak.
  -Az oszlopok nem bírták, mert silány minőségüek
  -Megoldás: FÖLDKÁBEL !
  -Kártérítés jár, mivel a fogyasztót kár érte!

  Ügy lezárva!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felfüggesztett börtön a volt főrendőrnek első fokon

Első fokú, nem jogerős ítéletében egy év nyolc hónap börtönbüntetésre ítélte a Pécsi Városi Bíróság… Tovább olvasom