Kisalföld logö

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 17°C | 27°C Még több cikk.

Az élvonalban a magyarok az európai elhízottságai listán

Túlsúlyosak a magyarok - derül ki egy uniós felmérésből, melyben a 27 tagállamban élők elhízottságai adatait hasonlították össze. A magyarok a közvetlen élvonalban szerepelnek a listán.
A magyar férfiak a harmadik, a nők az ötödik helyen állnak azon a listán, amely a huszonhét európai uniós tagállam polgárainak elhízottsági adatait hasonlították össze. A felmérés szerint a magyar férfiak 19,7, a nőknek 18,1 százaléka túlsúlyos.

A legrosszabb eredményt az Egyesült Királyság érte el: a kutatásból kiderült, hogy az angol férfiak 22,3 százaléka elhízott - ezzel az értékkel a lista második helyére kerültek. Őket csak a máltaiak előzik meg kövérségben, és a magyarok követik.

A brit nők ezzel szemben már hivatalosan is Európa legkövérebbjei: 23 százalékuk kórosan elhízott. Utánuk a németek, majd a máltaiak következnek. A Magyarországgal szomszédos államok közül csupán Szlovákia került be a tízes listára, de mindkét nem tekintetében jobban szerepeltek a magyaroknál.

A szlovák férfiak csupán a kilencedik legelhízottabbak, ez a lakosság 13,5 százalékát jelenti. A nőknél valamivel rosszabb a helyzet: ők 15 százalékkal a tizedik legsúlyosabbak Európában.

Egy másik, Magyarországgal határos állam adatait is megemlíti a kutatás: a román férfiak érték el a legjobb eredményt az elhízottsági listán, hiszen csupán 7,7 százalékuk túlsúlyos.

A britekre egyébként alaposan ráijesztettek a felmérés készítői: a szakértők szerint az eredmények azt mutatják, hogy hamarosan súlyos következményei lesznek annak, hogy a szigetország lakóinak jó része kórosan elhízott.

A túlsúly komoly egészségi problémákat okozhat: növeli a cukor-, szív- és rákbetegség kialakulásának, a stroke-nak, a depressziónak, terméketlenségnek az esélyét is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

étterembeN ÉTKEZIK HOLNAP?

Tovább olvasom