Kisalföld logö

2017. 11. 22. szerda - Cecília 4°C | 11°C Még több cikk.

Az elsőszavazókon is múlik

A pártok részéről nagy harc folyik az először szavazók megnyeréséért is. A fiatalok közül azonban sokan közömbösek a választások iránt, akik viszont elmennek szavazni, azok felelősségteljesen teszik ezt.
A Kisalföld tegnap délután olyan fiatalokat kérdezett, akik először járulnak vasárnap az urnák elé. Az érintettek többsége nem akart szerepelni, de elmondták: nem érdekli őket a politika, és a baráti körük zöme sem megy el szavazni. Voltak azonban néhányan olyanok is, akik nem így gondolkodnak, és nyíltan vállalták is a véleményüket.
Alasztics Bálintnak kialakult álláspontja van. A végzős gimnazistát érdekli a politika, és a kampány sem zavarja, szerinte okosan le kell szűrni a honatyák mondanivalóinak lényegét. Persze, azért ő is fenntartásokkal kezeli az ígérgetéseket, de úgy érzi: fontos, hogy elmenjenek a fiatalok szavazni és voksoljanak.
Rácz Krisztina nagycsaládban él, öten vannak testvérek, s nem kérdéses számára, hogy ott lesz vasárnap a voksolásnál. A fiatal lány meggyőződése, hogy a választások eredménye az ő felelőssége is. A családban is beszélgetnek a politikáról, s úgy érzi: jól látható különbség van a pártok kínálta alternatívák között. Krisztina szomorúan tapasztalja azonban, hogy a kortársai 60 százaléka teljesen közömbös a politika iránt.
Zöld Márió is fontosnak tartja, hogy elmenjen szavazni, és ekképpen mondja el a véleményét. Az érettségiző fiatalember is úgy látja: sok fiatal azt gondolja, hogy nem megy el voksolni. Egy részüket nem érdekli a politika, más részük pedig azt tartja, hogy úgysem azon az egy szavazaton múlik, és ez nagy hiba, mondja a diák. Márió kíváncsi a vitákra, a televízióban ő is figyelemmel kíséri ezeket. A kampány stílusát ugyanakkor elítéli, a két nagy párt a rivalizálásban szerinte már túl messzire ment.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magyar származású az ötödik űrturistajelölt

Charles Simonyi, aki a Microsoft Word egyik vezető fejlesztőmérnöke volt, valószínűleg a jövő év… Tovább olvasom