Kisalföld logö

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 4°C Még több cikk.

Az első perecfesztivál

Fejszével verték a perectésztát a hétvégén Páliban. Nem azért, mert néhányan verekedős kedvükben voltak, hanem felidézték, régen hogyan készült a rábaközi csemege.
A szombathelyi székhelyű Régiófókusz Kht. szervezésében a hétvégén rendezték meg az első Rábaközi Perecfesztivált Páliban. A kétnapos programot – amely a Phare CBC 2003 Program Magyarország–Ausztria Kisprojekt és a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács támogatásával valósult meg – tikkasztó hőségben, délelőtt tizenegy óra után nyitotta meg Csanádi Ágnes, a VÁTI Kht. vezérigazgatója. Áder János, a térség országgyűlési képviselője egyebek mellett arról beszélt, hogy a rábaközi emberek híresek a vendégszeretetükről, a perecsütés hagyománya pedig elválaszthatatlan ettől a vendégszeretettől. Üdvözölte a jelenlévőket Hutflesz Mihály, a Régiófókusz Kht. ügyvezetője és Póczik András, Páli polgármestere, aki ez alkalommal vette át a megyezászlót dr. Gulyás Zoltántól, a megyei közgyűlés tagjától.
Az egyik sátorban az ismert csornai pereckészítő, Holczer Istvánné rendezte be ideiglenes műhelyét, be is mutatta, hogyan is készült régen a Rábaköz jellegzetes csemegéje, amikor még nem darálták, hanem kiverték a perec tésztáját. (Vasárnap a másik ismert csornai pereckészítő, Rédecsi Imréné leánya, Csepregi Istvánné tartott bemutatót.)
A nap további részében turisztikai fórumot tartottak, valamint kulturális műsorok követték egymást, és hasonló programok várták vasárnap is az érdeklődőket az első Rábaközi Perecfesztiválon.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Indul a Győri Nyár

Június 23-án pénteken startol a 41. Győri Nyár, amely idén is számos programot kínál. Tovább olvasom