Kisalföld logö

2017. 07. 20. csütörtök - Illés 19°C | 34°C Még több cikk.

Az első negyedévi eva előleget csütörtökig kell befizetni

Az egyszerűsített vállalkozói adókörbe (eva) tartozóknak csütörtökig, április 12-ig kell befizetniük az első negyedév utáni adóelőleget, bevételük 37 százalékát.
Az egyszerűsített vállalkozói adókörbe (eva) tartozóknak csütörtökig, április 12-ig kell befizetniük az első negyedév utáni adóelőleget, bevételük 37 százalékát.

A múlt évben az eva körbe tartozó vállalkozások 172,3 milliárd forint evát fizettek be az adóhivatalnak, ami a módosított előirányzat 96 százaléka, és közel 10 milliárddal kevesebb a 2010. évinél.

Az evakulcs 2012-ben a korábbi 30 helyett 37 százalékra emelkedett, miközben az eva választhatóságának összeghatára évi 25 millióról 30 millió forintra emelkedett. A parlament által 2012-re elfogadott eva bevételi előirányzat 203,5 milliárd forint.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) közlése szerint az említett változás nyomán a korábbi 96 ezerről 76,2 ezerre csökkent az eva-körbe tartozó egyéni és társas vállalkozások száma.

A múlt év áprilisában (30 százalékos kulcs mellett) 32,8 milliárd forint evát fizettek be az adózók, az első negyedévben összesen 41,1 milliárdot.

Olvasóink írták

 • 1. révfaluiszúnyog 2012. április 09. 23:01
  „Adóelőleg. Mibül? Így, szépen, fonetikusan írva, mibül? Biztos az én hiányosságom, de tényleg nem értem, miből élnek még a zemeberek (copy Szógyártó) ebben a nyomorult országban?
  Íme egy hozzászólás a Világgazdaság onlineról:

  8. radios2012. 4. 8. 06:42

  7. így van.
  Nincs egy rendes magyar ember az országban, aki eltakarítaná ezt a +szorítgatós, rajtunk élősködő dilettáns Matolcsyt, szégyen.
  Egyébként már rég utolértük Görög O.t, sőt még lejjebb is vagyunk.
  Náluk azért még mindig magasabb a min.bér, az életszínvonal, a segélyeket nem szüntetik meg, csökkentik le, nem kényszerítik a lecsúszott rétegeket nyomorba, hajléktalanságba, /munkanélküliek, rokkant nyugdíjasok ezrei/, mint nálunk.
  Undorító ami itt megy, fideszközeli cégeknek, közgépnek 240milliárd ft.os beruházás, a képviselőknek augusztustól pedig 720ez.ft.os illetmény, nekünk meg 47ez.ft.os közmunka 3hónapig, ezután Erzsébet utalvány, 20ez.ft. értékben vásárolhatunk, kizárólag élelmiszert, a helyi legdrágább vállalkozó, boltjában.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az egészségügy újjászervezéséről kezd tárgyalni az Országgyűlés

Az Országgyűlés húsvét utáni kétnapos ülésén kezdi tárgyalni az egészségügy újjászervezéséről,… Tovább olvasom