Kisalföld logö

2017. 05. 26. péntek - Fülöp, Evelin 12°C | 22°C Még több cikk.

Az elődök sikereire emlékeztek

A múlt hétvégén huszadik alkalommal rendezték meg Rábapatonán a Besenyő-kupát és a hozzá kapcsolódó családi napot.

labdarúgás

A rábapatonaiak épp húsz évvel ezelőtt, néhai Kovács Károly elnök és Pozsgai Lajos edző irányításával nyertek bajnokságot az akkori járási első osztályban és jutottak fel a megyei másodosztályba. Öt évvel később, 1991-

ben országos hírű lett a helyi csapat, hiszen Gyömörei Sándor edző együttese megnyerte a Szabadföld-kupát.
Újabb öt év elteltével, 1996-

ban már Varga Gábor szakvezetővel az eddigi legjobb eredményt elérve jutottak fel a megyei első osztályba.
A Besenyő-kupa betétprogramjaként a helyi női futballcsapat is bemutatta tudását. A győri Fészek-

Csempebolt együttese ellen gólzáporos mérkőzéssel szórakoztatták a publikumot. A nosztalgiát a MÁVDAC-öregfiúk elleni barátságos mérkőzés jelentette.
„ Sajnos még mindig vissza kell menni a múltba, hogy jó focit lássunk vagy éppen lelkesedést tapasztaljunk” – mondta Nagy Gusztáv, aki két évtizeddel ezelőtt Baán Ferenccel együtt megálmodta a Besenyő-kupát, ami abban az időben ilyen szinten ritkaságnak számított.
Horváth Cs. Attila, a megyei labdarúgó-szövetség elnöke, aki tizenöt éve játékosként részese volt a Szabadföld-kupa-, illetve a Besenyő-kupa-győzelmeknek, elmondta: „Remek érzés egy ilyen megemlékezésen részt venni, hiszen ha azt tapasztaljuk, hogy a maiak nem feledkeznek meg elődeik sikerei- ről, s azokból még erőt is merítenek, akkor nem volt hiábavaló a múltbéli siker.”
A Besenyő-kupa első napján a Győrszemere győzött az Ikrény ellen, míg a második találkozón a Rábacsécsény diadalmaskodott a hazaiak felett. A vasárnapi helyosztón előbb az Ikrény legyőzte a Rábapatonát, majd a döntőben a Győrszemere fektette két vállra a Rábacsécsény csapatát. A legjobb kapus Boros Zoltán (Győrszemere), a legjobb mezőnyjátékos Kulcsár Zoltán (Rábacsécsény) lett, míg a gólkirályi címet a győrszemerei Vass Tibor szerezte meg. A legjobb hazai játékosnak járó díjat Bedő Zsolt vehette át.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Féltik Kubában élő szeretteiket

Folytatás az 1. oldalról. Tovább olvasom