Kisalföld logö

2017. 08. 19. szombat - Huba 19°C | 31°C Még több cikk.

Az életé az előny

Nyugat-Dunántúl - Közvetlenebb kommunikációt tervez a rendőrség a lakossággal a baleset- és a bűnmegelőzés érdekében. Többek közt erről is szó volt azon a tegnapi konferencián, amit a Nemzeti Közlekedési Hatóság szervezett Győrben közlekedésbiztonsági szakembereknek.

A hatósági szakemberek együttgondolkodásának szerepét hangsúlyozta Kara Ákos, a Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés alelnöke megnyitójában azon a pénteki győri konferencián, amit a Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) szervezett Közlekedésbiztonsági nap címmel. „Az életé az előny" mottót választó rendezvény egy minden hazai régióba ellátogató szakmabelieknek szánt előadás-sorozat része, második állomása volt.

Horváth Zsolt Csaba, a Nemzeti Közlekedési Hatóság elnöke arról beszélt, hogy a közlekedés biztonságát több tényező befolyásolja, többek közt az infrastruktúra, de az autóvezetési morál is. Az NKH ezért is törekszik minél hatékonyabb ellenőrzésre és gyors ügyintézésre. Megemlítette az elnök, hogy célszerű lenne, ha a gépjármű-vizsgáztatást a tulajdonosok egy helyen, egy alkalommal oldhatnák meg. Perjámosy István alezredes, a megyei rendőr-főkapitányság autópálya-alosztályának vezetője elmondta, hogy a baleset- és bűnmegelőzés jegyében a rendőrség közvetlen kommunikációra törekszik a lakosokkal, problémáik megoldása és tájékoztatásuk érdekében.

Ezért óriásplakátok kihelyezését tervezik, amelyek pozitív és negatív példákat mutatnak be és az azok közti különbségeket hangsúlyozzák. Több internetes oldalon (www.baleset-megelozes.hu), fórumokon is párbeszédre törekednek a közlekedőkkel, válaszolnak kérdéseikre, reagálnak bejelentéseikre.

Egy aggódó édesapa jelzésének is utánanéztek nemrégiben, ami arról szólt, hogy fia egy olyan videót talált a világhálón, amely egy közúti száguldozó mutatványát rögzítette.

Mindemellett a megnyitását tervező győri ETO Parkban irodát kapna a rendőrség, ahol szakembereivel közvetlenül beszélgethetnének a hely- és a környékbeliek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Cserbenhagyásos karambol; járőrkocsi oszlopnak hajtott

Három autó karambolozott, két ember megsérült szombaton hajnalban a Pest megyei Monorierdőnél, a… Tovább olvasom