Kisalföld logö

2016. 12. 09. péntek - Natália -4°C | 7°C

Az élet szép

Karácsonyi összejövetelünk vendége volt Hámor Vilmos író, újságíró Gombás László klubvezetőnk meghívására. Előadásának „Az élet szép” címet adta.

Adventi gondolatokat közvetített emberségről, szeretetről, toleranciáról, az élet gondjainak-bajainak humor segítségével való túléléséről.
Közben bemutatta a könyveit és azokból idézett. A „Bumeráng” – az elhunyt jó barát Vámos László grafikáival –, a „Szanálás”, a „Porcelánmosoly”, „Az előadás vége” vagy a „Gyula, Gyula, Hajszán Gyula”, a foci szerelmeseinek ajánlott interjúkönyv – mind – vidám és megható percek okozója.
Egy vajkörte látványa idézi fel édesapja alakját, aki nagyon szerette ezt a mézédes gyümölcsöt. A szeretetteljes visszatekintés mondatja vele, hogy virág helyett a kedvenc gyümölcsöt is tehetné az emlékezés helyére... Törékeny „Porcelánmosolyok” ezek!
Amikor az előadásban a sérült gyerekek futóversenyéről, s önzetlen, toleráns közösségi magatartásukról – nem hagyják ott a síró, elesett társukat – beszélt, „angyal szállt át”, s mindenki könnyes szemmel magába mélyedt. De a meghatott pillanatokat máris fel tudta oldani egy kedves, tréfás fordulattal, és könnyeinken át, mosolyogva tapsoltuk meg a poént.
A hatvan percen át tartó előadás igazán szépen illeszkedett adventi, lelki előkészületünkbe. Szeretettel ajánljuk más nyugdíjaskluboknak is.
A megvásárolt könyvek olvasása közben felidézzük az író kedves hangját, és eszünkbe jut reggelente az ő fürdőszobai tükrére írt „varázsigéje”, az élet minden gondja-baja ellenére is szép, ha meglátjuk a dolgok humoros oldalát.
Az üzenet így szól:
„ Hiszem, hogy ma valami csodálatos dolog fog történni velem.”
Egy látogató jó barát „felülírta” a mottót:
„ Már megtörtént, mert felébredtél.”
A beledi Ezüstfenyő Nyugdíjasklub nevében: Kótai Lászlóné
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szegedi kistigris az országos kilencedik

Tízezer magyar kis- és középvállalkozást hasonlított össze egy hitelminősítő cég. Három szegedi… Tovább olvasom