Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Az elektronikus adózáshoz

A kisvállalkozók jelentős része nem használ számítógépet, internetet, így az elektronikus adó- és járulékbevallási kötelezettség komoly gondot jelent számukra.
Ezen a problémán kíván segíteni az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány most kiírt meghívásos pályázata. Olyan képzési programokat támogatnak, amelyek révén a mikrovállalkozások képviselőit felkészítik az internet használatára, az adó- és járulékszámítás és -bevallás ismereteire, az elektronikus nyomtatványkitöltés módjára, az ügyfélkapu használatára.
A képzés támogatására 200 millió forint használható fel a Munkaerő-piaci Alap foglalkoztatási alaprészéből, a nem iskolarendszerben történő felnőttképzés keretéből. A meghívásos pályázaton a regionális képzőintézmények vehetnek részt.
A képzőintézménynek megállapodást kell kötni valamelyik kisvállalkozói érdekképviselettel. Így szerződő lehet az Iposz, a Kisosz, a VOSZ.
A program keretében mikrovállalkozásonként egy-egy személy ingyenesen vehet részt a képzésben. A pályázatokat jövő év január 5-ig lehet benyújtani. A képzéseket 15 órás időtartamra kell tervezni, egy-egy csoportban 18–20 jelentkező bevonásával. Átlagban személyenként 6 ezer forint támogatás igényelhető.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bálba indul a média

Pontosan négy évvel ezelőtt vette saját kezébe báljának szervezését a regionális média. Tovább olvasom