Kisalföld logö

2018. 11. 19. hétfő - Erzsébet 0°C | 5°C Még több cikk.

Az elegáns férfi

A magukat puritánnak érző – sokszor macsó szemléletű – férfiak is sokkal több bizsut, ékszert és más divatkiegészítőt használnak ma, mint évekkel ezelőtt. Mindez nem mond ellent az eleganciának.
Az óra nem elsősorban divatcikk, hanem inkább státusszimbólum, és egyben viselőjének stílusát, életszemléletét jelképezi. Egy elegáns, sima óra ellensúlyozhatja és más színben tüntetheti fel a tetoválást, a baseballsapkát és a torzonborz külsőt. Azt jelzi, hogy ez utóbbi kellékek csak időleges jelmezrészletek, az óra viszont a jövőt, az állandóságot jelképezi. A szemüveg legalább annyira divatcikk, mint egészségügyi kellék. A divatos szemüveg egy elegáns öltönnyel fél siker lehet egy üzleti tárgyaláson.

Karkötőt kevesebb férfi visel, de nyakláncot, gyűrűt és fülbevalót annál több. A sima vonalú platina vagy ezüst, fémes változatok a népszerűek, akárcsak az inggombok és a kulcstartók esetében – derül ki az egyik dán divatcég honlapjának kollekciójából.

Egy elegáns férfi soha nem visel bizsugyűrűt, kivételt képezhet idei-óráig a kedvestől kapott ajándékgyűrű, és csak nemesfémből, netán gyönggyel, gyöngyházzal díszített inggombot hord elegáns alkalmakra. A reklámkulcstartó sem megengedett. A kocsikulcson billegő fityegő egyezzen meg az autó márkájával.

Magára valamit is adó férfi autója ne tűnjön bazárnak, ne lógjon benne sehol illatosító, plüssállat, fényképtartó, ülőkéktől, praktikus huzatocskáktól, párnácskáktól, porfogóktól, háttámláktól mentesnek kell lennie, viszont elvárás a tiszta, lommentes, visszafogott belső. A mobiltartó új műfaj, hálás terepe az iparművészeknek, és a divat eddigi mágusai is nagy lehetőséget látnak benne. Vicces, csillogó, csicsás, lógó bigyós mobiltartó nők esetében is csak 18 éves korig számít megbocsátható bűnnek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két napos elzárás a fenekét mutogató belga turistának

Két nap elzárást kapott az a 21 éves belga fiatal, aki a budapesti Hősök terén egy katonai… Tovább olvasom