Kisalföld logö

2017. 03. 24. péntek - Gábor, Karina 5°C | 16°C Még több cikk.

Az egyszerű a nagyszerű

Többféle képzettséggel, többirányú vezetői tapasztalattal is rendelkezik az a győri olvasónk, aki ennek ellenére immár egy éve hiába keres megfelelő munkát a megyeszékhelyen. Több mint félezer álláspályázatot írt már, több fejvadászcéggel is kapcsolatban van, a várt siker mégis elmarad. Mi lehet az oka?
„ A középiskola befejezése után elhelyezkedtem egy állami erdőgazdaságnál mint erdészgyakornok. A hosszú, munkával töltött évek alatt folyamatosan továbbképeztem magam. Elvégeztem egy főiskolát, ahol környezetgazdálkodási és vadászati szakirányon próbáltam ismereteim elmélyíteni és váltam agrármérnökké. Ezután a vállalatom jóvoltából a Nyugat-Magyarországi Egyetem Közgazdaság-tudományi Karán szereztem mérnök-közgazdász diplomát. A vállalat vezetősége bizalmat szavazott nekem és először erdőművelési és vadászati, majd fahasználati műszaki vezető lettem. A múlt esztendőben azonban, családom döntése alapján, szakítottam eddigi pályámmal és Győrbe, a szülővárosomba költöztünk. Első nekifutásra, hazaköltözésünk után, megpróbáltam a tanult szakmámban elhelyezkedni, azonban a megyében lehetetlen állást találni. Nem estem kétségbe, hisz rendelkezem még két másik képzettséggel, azonban egy teljes esztendeje próbálok m egfelelő munkát találni és nem sikerül” – írja győri olvasónk.
Elolvasva motivációs leveleit, önéletrajzát számomra szembetűnő, hogy bár valóban több képzettséggel és szerteágazó tapasztalattal rendelkezik, bemutatkozásaiban mindig hangsúlyt kap az erdészet, a fa. „A fakitermelési terv kivitelezése vállalkozókkal, majd a készletek szállítása a vevők felé” megfogalmazás helyett például elég lenne annyi is, hogy „termelési tervek készítése, kivitelezése, logisztikai feladatok elvégzése”. A túl precíz megfogalmazás ebben az esetben elriaszthatja a pályáztatót, hiszen olvasónk azt a képzetet erősíti mondataival, hogy kizárólag erdővel, fával kíván foglalkozni. Pedig – leveléből azt érzem – nem biztos, hogy így van. Olvasónk helyében tovább egyszerűsíteném az önéletrajzot, csatolnék hozzá egy jól sikerült, bizalmat keltő, mosolygós portrét és kerülném a „beszűkítés” lehetőségét. Motivációs levele se legyen több fél oldalnál, a fejvadászok és pályáztatók szeretik a szellős, könnyen áttekinthető bemutatkozásokat. Találkozót is kérnék attól vagy azoktól a fejvadászoktól, akiktől segítséget remélek, hiszen egy személyes konzultációval egy levél sem érhet fel. Sok sikert!
Észrevételeiket, kérdéseiket továbbra is várom az orban.aladar@origo-santa.hu e-mail címen!
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyilkosokkal tartozik a rendőrség

Csongrád megyében a rendszerváltás óta 193 embert gyilkoltak meg. 1990 óta öt eset, közte egy… Tovább olvasom