Kisalföld logö

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 14°C Még több cikk.

Az egyszerű a nagyszerű

Több mint félezer álláspályázatot írt már, több fejvadászcéggel is kapcsolatban van, a várt siker mégis elmarad. Mi lehet az oka?

Ifj. Orbán Aladár személyzeti tanácsadó
Több féle képzettséggel, többirányú vezetői tapasztalattal is rendelkezik az a győri olvasónk, aki ennek ellenére immár egy éve hiába keres megfelelő munkát a megyeszékhelyen. Több mint félezer álláspályázatot írt már, több fejvadászcéggel is kapcsolatban van, a várt siker mégis elmarad. Mi lehet az oka?

"A középiskola befejezése után elhelyezkedtem egy állami erdőgazdaságnál, mint erdészgyakornok. A hosszú munkával töltött évek alatt, a családalapítás és a hétköznapi teendők mellett folyamatosan tovább képeztem magam. Elvégeztem egy főiskolát, ahol környezetgazdálkodási és vadászati szakirányon próbáltam ismereteim elmélyíteni és váltam agrármérnökké. Ezután a vállalatom jóvoltából egy posztgraduális képzésen, a Nyugat-Magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi Karán szereztem mérnök-közgazdász diplomát. Mindennapi feladataimat sem hanyagoltam el, így a vállalat vezetősége bizalmat szavazott nekem és először erdőművelési- és vadászati-, majd fahasználati műszaki vezető lettem. E beosztások ellátása során nagyon sok érdekes és más ágazatban is hasznosítható tapasztalatra tettem szert.

A múlt esztendőben azonban, családom döntése alapján, szakítottam eddigi pályámmal és Győrbe, a szülővárosomba költöztünk. Első nekifutásra, hazaköltözésünk után megpróbáltam a tanult szakmámban elhelyezkedni, azonban a megyében lehetetlen állást találni. Nem estem kétségbe, hisz rendelkezem még két másik képzettséggel, azonban egy teljes esztendeje próbálok megfelelő munkát találni és nem sikerül" - írja győri olvasónk.

Elolvasva motivációs leveleit, önéletrajzát számomra szembetűnő, hogy bár valóban több képzettséggel és szerteágazó tapasztalattal rendelkezik, bemutatkozásaiban mindig hangsúlyt kap az erdészet, a fa. "A fakitermelési terv kivitelezése vállalkozókkal, majd a készletek szállítása a vevők felé" megfogalmazás  helyett például elég lenne annyi is, hogy "termelési tervek készítése, kivitelezése, logisztikai feladatok elvégzése". A túl precíz megfogalmazás ebben az esetben elriaszthatja a pályáztatót,  hiszen olvasónk azt a képzetet erősíti mondataival, hogy kizárólag erdővel, fával kíván foglalkozni. Pedig - leveléből azt érzem - nem biztos, hogy így van. Olvasónk helyében tovább egyszerűsíteném az önéletrajzot, csatolnék hozzá egy jól sikerült, bizalmat keltő, mosolygós portét és kerülném a "beszűkítés" lehetőségét. Motivációs levele se legyen több fél oldalnál, a fejvadászok és pályáztatók szeretik a szellős, könnyen áttekinthető bemutatkozásokat. Találkozót is kérnék attól vagy azoktól a fejvadászoktól, akiktől segítséget remélek, hiszen egy személyes konzultációval egy levél sem érhet fel. Sok sikert!
Észrevételeiket, kérdéseiket továbbra is várom az orban.aladar@origo-santa.hu e-mailcímen!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

„ A választás jelzés lehet a kormánynak”Politikai fórum

a Liszt-központban

Navracsics Tibor, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője tegnap Fodor Tamás vendége volt, és részt vett… Tovább olvasom