Kisalföld logö

2018. 03. 23. péntek - Emőke -5°C | 8°C Még több cikk.

Az egyetem kapujában és azon belül

Utolsó éves középiskolások, még sok hónappal az érettségi előtt, nem határoztak véglegesen, hol szeretné-

nek tovább tanulni. A döntésükhöz tegnap Győrben, a Széchenyi-

egyetem nyitott kapuk napján ez utóbbihoz kaptak segítséget.
A Győrbe tartó vonatokon, távolsági autóbuszokon száz- és százszámra érkeztek tegnap reggel utolsó éves középiskolások, akik nem is túl sokára nehéz döntés elé kerülnek: merre tovább? Győrbe ismerkedni jöttek a Széchenyi István Egyetemmel, az intézmény kínálta továbbtanulási lehetőségekkel. A nyitott kapuk napjára ezernél is több diák volt kíváncsi. Jöttek gyerekek szülőkkel is, voltak csoportok, melyeket tanáraik kísértek. Az egyetem két nagy előadóterme most kicsinek bizonyult. Az intézmény vezetői beszéltek a Széchenyin választható képzési lehetőségekről, a jelentkezési stratégia fontosságáról, a nappali, a levelezős, a távoktatási képzésekről. Egyszóval bemutatkozott az egyetem, a teljes, igencsak széles oktatási és szolgáltatási körével együtt. A nyitott kapuk napjára érkezettek a „szűk körű”, előadótermes tájékoztatások után a városi egyetemi csarnokban már maradéktalanul elfértek. Az ifjaknak tapasztalniuk kellett, valóban szükség van két-három órára, hogy bepillantást nyerjenek: milyen lehetőségeket kínál a Széchenyi-egyetem.
Paucsa Alexandra osztálytársaival Zalaegerszegről, a Mindszenty József Gimnáziumból érkezett. Alexandra nemzetközi tanulmányi szakon szeretne tanulni, az idegenforgalom érdekli, s titokban az újságírással kacérkodik. Csak az első benyomásairól tud beszélni, s az nem az intézménynek szól, hanem hogy milyen rengetegen kíváncsiak az egyetemre.
Németh Krisztián Szombathelyen gépipariba jár, informatikát tanul. Azt mondta, azért volt kíváncsi a Széchenyi-egyetemre, mert sok jót hallott róla. Győrben is az informatikai szak érdekelné. Ami jövőbeni elképzelését illeti, már nemigen tudna váltani, nagyon rég elkötelezettje a számítástechnikának. Szombathelyről, iskolájukból tizedmagával érkezett.
A harkai Vacsi Zoltán a veszprémi hat plusz hat osztályos Vörösmarty-iskola végzőse. Két testvére van, nővére a Széchenyin végzett, menedzser szakon. Zoltán még nem döntött, de már csak a nővére miatt is nagyon szerette volna „megismerni” a győri egyetemet. Valamilyen mérnöki pályát képzelt el magának, s úgy gondolta, a választáshoz talán kap ötleteket a mostani egyetemi látogatása során.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A szaktanácsadók helybe mennek

Csongrád megyében a MOSZ keretein belül két szaktanácsadó segíti a termelőket a… Tovább olvasom