Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Az Egyetem Arca nem cicababatípus

Áprilisig még ő az Egyetem Arca, és nem bánná, ha több kötelezettség járna ezzel a címmel. Varga Krisztina önbizalmat kapott a versenytől, de nem tervezi, hogy hasonlón indul. Szerinte a szépség előnyt jelenthet, de csak az első találkozásnál.
Krisztina a mindennapokban sem kedveli a feltűnősködést. Fotó: Karnok Csaba
Egy éve a Szegedi Tudományegyetem arca, ám áprilisban más fejére kerül a korona. A gazdaságtudományi karon tanuló Varga Krisztinát 2005 tavaszán választották az egyetem legszebb lányának, s ahogy fogalmazott: nagyon gyorsan eltelt a királyság.
– Azt hittem, hogy rengeteg elfoglaltsággal, kötelezettséggel jár majd ez a cím, de nem így történt. Csongrádon a Juhász Gyulá-s gólyatáborban szervezőként vettem részt, az elsősöket fogadtam és igazítottam útba.

Önbizalmat kapott

Egyelőre ennyi volt Krisztina feladata, bár szívesen vállalt volna háziasszonyi teendőket más rendezvényeken is.

Az idei Egyetem Arca-választáson azonban biztosan lesz még dolga, a szervezők felkérték zsűritagnak. Krisztina az első díj mellé négynapos egri utat kapott ajándékba, de nem ez volt a legfontosabb nyeremény: a versenynek köszönhetően önbizalmat kapott az egyébként nem túlzottan magabiztos lány.

– Inkább visszahúzódó vagyok, nem kimondottan szereplős fajta. Álltam már közönség előtt korábban is énekkarosként, néptáncosként, de ezúttal kíváncsi voltam, hogy milyen érzés, ha egyedül vagyok a színpadon, ha zsűriznek. Biztosan bele tudnék tanulni ebbe is, de nem hiszem, hogy hasonló versenyen indulok még.

Leendő versenyzők

Arra a kérdésre, hogy a versenyen kívül, a mindennapi életben jelent-e előnyt a szépség, Krisztina elmondta: az első találkozásnál, a szimpátia kialakulásánál valóban lehet szerepe az előnyös külsőnek. Állásinterjúkon például – emelte ki a negyedéves egyetemista, aki hamarosan az életben is – a tervek szerint Szegeden, Békéscsabán vagy Budapesten – kipróbálhatja elméletét. Hogy hátránya származhat belőle, azt egyelőre nem tapasztalta, bár tudja, hogy sokan feltételezik: a szépség fordítottan aránylik az észbeli képességekhez.

Az idei versennyel kapcsolatban elmondta: ha valaki érez magában vágyat, hogy induljon a megmérettetésen – csak nyerhet vele. Őt is kérték már leendő versenyzők, hogy meséljen tavalyi élményeiről, hogy milyen volt estélyiben felvonulni a JATE-klub színpadán, és milyen volt a zsűri kérdéseire válaszolgatni.

Apropó korona

Tanácsként csupán annyit mondott: az esztétikus estélyi fontos, és az erős smink nem biztos, hogy előny. Krisztina a mindennapokban sem kedveli a feltűnősködést, inkább az eleganciát választja. Ahogy fogalmaz: nem cicababatípus.
– A barátomnak eleinte nem tetszett, hogy nyertem – elevenített fel egy negatívumot a versennyel kapcsolatban a lány –, azt gondolta, hogy túlságosan felkapnak, hogy nagy lesz körülöttem az érdeklődés.

Ez nem így történt, sőt Krisztina májusra már el is felejtette, hogy nyert: a vizsgaidőszak kötötte le. Most viszont szívesen feleleveníti újra a történteket, és ha felkérik, készséggel teszi majd fel az idei nyertes fejére a koronát.

Apropó korona. Milyen érzés lesz megválni tőle? – tudakoltuk. Krisztina elmondta: a királyi fejdíszt nem ő őrzi, de egyébként sem fájna a búcsú, hiszen nem csak a korona teszi az Egyetem Arcát.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A rómaiak nyomában

Győr. A rómaiak nyomában címmel nyílik kiállítás ma délután fél ötkor Győrött, a Xántus János Múzeum… Tovább olvasom